Σελίδες

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Θέσεις του ΣΕΒ για την «Ανάπτυξη» ενόψει ΔΕΘ



Τις γνωστές του θέσεις ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) –σταθερός όλα τα χρόνια της κρίσης- τις επικαιροποιεί ανάλογα με τις εξελίξεις και τις «επιτυχίες» του και επανέρχεται για να τις «επικοινωνήσει» με επαγγελματισμό και συνέπεια σε κάθε ευκαιρία.


Με την ευκαιρία αυτή τη φορά της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ),  το Προεδρείο του ΣΕΒ μας θυμίζει τις «Έξι Παρεμβάσεις» που απαιτούνται από την κεντρική διοίκηση για την «επιστροφή στην ανάπτυξη».

 

Αναλυτικά, προτείνει έξι δέσμες παρεμβάσεων, που περιλαμβάνουν:

1. Την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου, περιλαμβανομένων των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων, χωρίς καθυστερήσεις στην επίτευξη των συμφωνηθέντων.
2. Την Επιτάχυνση του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί και ενεργοποίηση του Προγράμματος Αξιοποίησης των Περιουσιακών Στοιχείων του δημοσίου μέσω του Επενδυτικού Ταμείου.
3. Την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων» με επιτάχυνση της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου και αξιοποίηση των δυνατοτήτων για την πώληση επισφαλών απαιτήσεων και την αναδιάρθρωση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Η τακτική της αναμονής, ώστε η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να οδηγήσει σε ανάκαμψη των προβληματικών δανείων, δεν έχει αποδώσει καρπούς μέχρι σήμερα. Η αναδιάρθρωση, λοιπόν, των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων μπορεί να προκαλέσει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον και να οδηγήσει στη δημιουργία πιο δυναμικών επιχειρήσεων.
4. Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στη βάση ενός ισοδύναμου προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, και αναγκαστικής μείωσης των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου σε περίπτωση υστέρησης στην επίτευξη των στόχων επέκτασης της φορολογικής βάσης.
5. Τη θέσπιση οριζόντιων φοροαπαλλαγών μέσω υπεραποσβέσεων επενδυτικών δαπανών.
6. Τη λήψη μέτρων για την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων και της κατασκευαστικής δραστηριότητας με κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, εξορθολογισμό των φορολογικών και μη επιβαρύνσεων στα ακίνητα , φοροαπαλλαγές για αναπλάσεις και προτεραιοποίηση της δεύτερης/εξοχικής κατοικίας και της κατασκευής υποδομών προς εκμετάλλευση των γεωπολιτικών εξελίξεων που έχουν καταστήσει την Ελλάδα χώρα υψηλής προτίμησης επισκεπτών προορισμού και κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.