Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Καλλιέργειας Δεξιοτήτων: Η σημασία της για την εφαρμογή της Ανοικτής Επιστήμης. Η νέα έκθεση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή



Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης και των δεξιοτήτων στην υιοθέτηση της Ανοικτής Επιστήμης από τους ερευνητές, η Ομάδα Εργασίας για την Εκπαίδευση και τις Δεξιότητες στην Ανοικτή Επιστήμη επεξεργάστηκε, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σειρά Συστάσεων προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι Ερευνητές διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την υιοθέτηση και εφαρμογή της Ανοικτής Επιστήμης, οι οποίες αποτυπώνονται σε σχετική Έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. 


Οι Συστάσεις απευθύνονται σε Διαμορφωτές Πολιτικής σε Εθνικό, Περιφερειακό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο, καθώς και σε Χρηματοδότες και Φορείς Έρευνας, αλλά και στους ίδιους τους Ερευνητές. Η έκθεση υιοθετεί μια ευρύτερη προσέγγιση, αναδεικνύοντας ζητήματα που σχετίζονται με την ύπαρξη των απαραίτητων υποδομών, την τεχνική υποστήριξη, τις ιδρυματικές πολιτικές και τα οποία κρίνονται ως κεντρικά για τη μετάβαση στο παράδειγμα της Ανοικτής Επιστήμης.     


Στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ μπορείτε να βρείτε στην Αγγλική γλώσσα την Έκθεση της Ομάδας Εργασίας για την Εκπαίδευση και τις δεξιότητες στην Ανοικτή Επιστήμη, να τη διαβάσετε και να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.