Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

4,4% η αύξηση Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής το 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2017



Κατά 0,8% αυξήθηκε συνολικά η Βιομηχανική Παραγωγή στη χώρα το Νοέμβριο 2017, σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2016. Η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών να σημειώνει οριακή αύξηση 0,2%, το ίδιο χρονικό διάστημα. Πηγή μας η ΕΛΣΤΑΤ και η σύγκριση γίνεται βάση των Γενικών Δεικτών Βιομηχανικής Παραγωγής.


Στην περιορισμένη αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών (0,2%)  συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξημένη παραγωγή στην παραγωγή παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα (7,1%), βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (10,7%), ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (14,8%), καθώς και μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού (12,4%).

Η μεγαλύτερη τιμή, ως προς το Γενικό Δείκτη ήταν αποτέλεσμα κυρίως της σημαντικής αύξησης, κατά 6,5%, του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.
Την ίδια στιγμή, σημαντική μείωση, 8,4%, παρατηρήθηκε στο Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων- Λατομείων και στο Δείκτη Παροχής νερού (4,2%).
Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική αύξηση που παρατηρείται στο μέσος Γενικός Δείκτης της περιόδου Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2017, της τάξης του 4,4%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.