Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

28 Ιουλίου 2019: Η Στράτα του Ψηλορείτη


Για 10η συνεχή χρονιά οι Λιβαδιώτες πιστοί στο ραντεβού τους, καλωσορίζουν όλο τον κόσμο στην κορυφή του  Ψηλορείτη Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις  της «Στράτας του Ψηλορείτη». Η διοργάνωση γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Λιβαδιωτών με την σύμπραξη των τοπικών φορέων των Λιβαδίων.

 

 

Χιλιάδες άτομα από όλη την Κρήτη, αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ανεβαίνουν στον ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ του Ψηλορείτη που με υψόμετρο 2456 μέτρα είναι η ψηλότερη κορφή όλης της Κρήτης. Το εκκλησάκι είναι χτισμένο με απλές πέτρες του βουνού χωρίς κάποιο συνδετικό υλικό με την ίδια τεχνική που οι βοσκοί του Ψηλορείτη αιώνες τώρα φτιάχνουν τα πέτρινα μιτάτα τους. Η θέα από την κορφή του νησιού είναι μοναδική σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, ενώ τους περισσότερους μήνες του χρόνου είναι σκεπασμένη με χιόνια. 

 

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται ορειβατική διαδρομή ,λειτουργία και θεία Κοινωνία στην κορυφή του Ψηλορείτη μετά κατάβαση στον Λάκκο του Μυγερού με λύρα και χορό, πιλάφια κι αντικριστά και τυροκόμηση με το παραδοσιακό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.