Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Καλό ταξίδι, Γιάννη Μπεχράκη


Ο Γιάννης Μπεχράκης έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου (02.03.2019) μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Τον ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες που μας χάρισε και τη σημαντική γνώση που μας πρόσφερε μέσα από αυτές. Τον αποχαιρετάμε με το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου, που πήραμε από το λογαριασμό του σκιτσογράφου στο Twitter [YIANNIS DERMENTZOGLOU (@yianderm)].

YIANNIS DERMENTZOGLOU (@yianderm)

Ο Γιάννης Μπεχράκης ήταν φωτορεπόρτερ και επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος (chief Photographer) του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα.


Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στη Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.

Στη διάρκεια της καριέρας του είχε καλύψει πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου, την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Για τη δουλειά του έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ως επικεφαλής της ομάδας φωτογράφων του πρακτορείου Reuters είχε βραβευθεί το 2016 με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ (Πηγή: WIKIPEDIA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.