Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Κρήτη: Ο Ξενώνας που προσφέρει δωρεάν στέγαση στους Αναπληρωτές


Αλληλεγγύη για το ζήτημα της στέγασης των αναπληρωτών σε μια περίοδο που το κράτος είναι απών. Μας ενημερώνει ο ALFAVITA.GR.


Οι αναπληρωτές σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ιδιαίτερα στα νησιά αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο μεγάλη δυσκολία στο να βρουν κάποιο διαμέρισμα για να μείνουν. Θυμόμαστε πολύ καλά πόσο διογκωμένο είναι το πρόβλημα σε νησιά όπως η Σαντορίνη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και η Μύκονος (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) όπου η τουριστική σεζόν κρατάει έως και τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έφτασαν να μένουν έως και σε παραλίες.
Εδώ να τονίσουμε πως απέναντι σε αυτό το φαινόμενο το κράτος δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία ή μέτρο για να επιλυθε η αδυναμία εύρεσης στέγασης.
Με αφορμή τα παραπάνω σύμφωνα με τοπικά κρητικά site, ο Στέλιος Αντωνογιαννάκης με τον ξενώνα φιλοξενίας Ηostel Stylianos στον Κίσσαμο της Κρήτης στέλνει έμπρακτα ένα μήνυμα φιλοξενίας και ελπίδας, προσφέροντας δωρεάν στέγαση στους αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους.
Προφανώς η κίνηση αυτή και αν παρουσιαστούν άλλες παρόμοιες δεν πρέπει να υποκαταστήσουν τον αυτονόητο ρόλο του κοινωνικού κράτους, το οποίο θα έπρεπε να παρεμβαίνει και να δημιουργεί ένα ευνοϊκό πεδίο για τους δασκάλους και καθηγητές των παιδιών μας που κάθε χρόνο γυρνούν όλη την Ελλάδα υπό το καθεστώς των αναπληρωτών για να στελεχώσουν σχολεία και στα πιο ακριτικά μέρη της χώρας.
Παρολαυτα αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτή την κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τον εν λόγω ξενώνα.

Πηγή: ALFAVITA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.