Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Πέντε κορυφαίες Συμβουλές για τις Έξυπνες Πόλεις


Ο TOM MERRITT παραθέτει πέντε τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες των πόλεων  μπορούν να σιγουρευτούν ότι οι πόλεις τους είναι έξυπνες και ασφαλείς, σύμφωνα με έκθεση της EastWest Institute.Δείτε εδώ σχετικό VIDEO



ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ έδωσαν πολλές υποσχέσεις για χρόνια. Η άνοδος των ισχυρότερων κινητών συσκευών, των αισθητήρων και η υπόσχεση της συνδεσιμότητας 5G σημαίνει ότι μπορεί να πλησιάζουμε στην πραγματοποίηση των πλεονεκτημάτων μιας έξυπνης πόλης. Μια ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ EASTWEST (PDF) συμβουλεύει τους αστικούς ηγέτες για το πώς να κρατήσουν τις πόλεις τους έξυπνες και ασφαλείς. Τι εμπλέκεται; Ας μετρήσουμε πέντε συμβουλές για έξυπνες πόλεις.

  1. Χρησιμοποιήστε κοινές πλατφόρμες: Μοιραστείτε δεδομένα μεταξύ των συστημάτων και βεβαιωθείτε ότι οι τεχνολογικές σας επενδύσεις είναι προσβάσιμες σε ολόκληρη την πόλη. Αυτό θα αυξήσει την απόδοση και θα κάνει τις πόλεις πιο ικανές στο να αντιδράσουν.
  2. Να είστε διατεθειμένοι να υιοθετήσετε νέες τεχνολογίες: Οι πόλεις έχουν τη φήμη ότι κινούνται αργά και χρησιμοποιούν συστήματα και υποδομές για πολύ μεγαλύτερες περιόδους από ό,τι τα άτομα ή οι επιχειρήσεις. Χωρίς να είναι σπατάλη, μην διστάσετε να φέρετε νέα τεχνολογία όταν θα είναι σαφές ότι θα λειτουργήσει καλύτερα από το παλιό.
  3. Θεωρείστε την ασφάλεια ως προτεραιότητα: Εφαρμόστε ασφαλείς συσκευές και επιβάλλετε την ασφάλεια και σε επίπεδο δικτύου. Επίσης, εφαρμόστε αποτελεσματικότερα συστήματα έτσι είναι πιο δύσκολο για έναν εισβολέα να πάρει τα πράγματα κάτω.
  4. Να σέβεστε την ιδιωτική ζωή και να χειρίζεστε υπεύθυνα τα δεδομένα: Να προσλάβετε υπεύθυνο προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ο οποίος έχει ως αποστολή να αναφέρει την κατάσταση της προστασίας των δεδομένων και να υποστηρίζει τους πολίτες.
  5. Συμμετοχή των πολιτών: Πείτε στους ανθρώπους ποιες αποφάσεις γίνονται και γιατί. Ενθαρρύνετε τους ενδιαφερόμενους πολίτες να συνεργαστούν και να συμβάλουν στον συντονισμό της ανάπτυξης πρωτοβουλιών έξυπνων πόλεων.

Πηγή: CITYBRANDING.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.