Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Τα Mall «σκοτώνουν» τις Τοπικές Αγορές: η περίπτωση του Εκπτωτικού Χωριού στα Σπάτα


Ο φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας της όλης κατάστασης. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με μόλις είκοσι λεπτά διαφορά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η απόσταση μεταξύ των δυο αγορών είναι μόλις τρία (3) χιλιόμετρα … Το κείμενο και οι φωτογραφίες από το SPATARTEMISLIVE.BLOGSPOT.COM.


SPATARTEMISLIVE.BLOGSPOT.COM

 Την ίδια εικόνα παρουσίασαν οι υπόλοιπες εμπορικές αγορές άλλων κοντινών πόλεων, σε αντίθεση πάντα με την εικόνα υπερσυγκέντρωσης καταναλωτών στο εκπτωτικό χωριό. Γεννώνται λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα όπως οι ίδιοι φίλοι επαγγελματίες έθεσαν:


1ο. Τι θέση θα κρατήσουν άραγε προς τη κατεύθυνση τόνωσης του κλάδου τους οι Επικεφαλής Υποψήφιοι για το Δημαρχιακό Θώκο, όταν ποτέ στο παρελθόν κανένας και καμία υποψήφια δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά για τη βελτίωση ή λύση των προβλημάτων τους σε επίπεδο Δήμου. Παρόλα αυτά μας τόνισαν ότι στις τρέχουσες Δημοτικές Εκλογές θα δείτε το γνωστό πλέον κατεστημένο να μας προσεγγίζει με κάθε τρόπο ή τέχνασμα για να μας υφαρπάξει τη ψήφο. Στο σημείο αυτό μας εμπιστεύτηκαν την επιθυμία τους να στηρίξουν όποια έμπειρη νέα υποψηφιότητα πιθανόν θα προκύψει το επόμενο διάστημα, αρκεί να τους πείσει και να δεσμευτεί για το έργο που θα παράσχει για την επιβίωση του κλάδου τους, διότι μέχρι τώρα έχουν χορτάσει από λόγια του αέρα…

2ο. Υπάρχει στην ατζέντα τους κάποιο σχέδιο ή πρόταση αναδιάταξης για το άμεσο μέλλον που θα οδηγήσει στη τόνωση των εναπομεινάντων μικροεπαγγελματιών, τη στιγμή που διακρίνουν ολοένα πιο ανάγλυφα την κρίση λόγω αναδουλειάς που τους προκάλεσε η αρχή λειτουργίας του συγκεκριμένου Εμπορικού Πάρκου; Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά πρόσφατα είναι γεγονός ότι εγκρίθηκαν εργασίες επέκτασης παρανόμως με το «αζημίωτο», συνεχίζεται δηλαδή το παλιό γνωστόν τοις πάσι , «αλισβερίσι»!

Την ευθύνη βέβαια «διεκπεραίωσης» σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα των διαδικασιών εγκρίσεων μιας τέτοιας τεράστιας κατασκευής και σημερινής επέκτασής της με παράκαμψη όπως υποπτεύονται σχετικών διατάξεων της πολεοδομικής νομοθεσίας, έμπειροι κύκλοι της τοπική κοινωνίας την αποδίδουν στις Διοικήσεις κατά τα έτη 2003 – 2010 οι οποίες έχουν όπως δείχνουν τα δεδομένα συνέχεια «επεισοδίων» από τη θεμελίωση, κατασκευή, λειτουργία έως και τη τωρινή έγκριση επέκτασης του πάρκου!

Πάντως εμείς ευχόμαστε από τη καρδία μας ενόψει εορτών να αλλάξει άρδην το σκηνικό και να πάρουν προσωρινές ανάσες στήριξης οι τοπικές αγορές πρωτίστως από τους ίδιους τους δημότες των πόλεων…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.