Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Η Τέχνη κατά της Κλιματικής Αλλαγής – Θετικές Πρακτικές από την Βενεζουέλα


Πολλοί καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να κινούνται προς την τέχνη που προσελκύει την προσοχή όλων για το συνεχώς αυξανόμενο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Ένας απ’ αυτούς είναι ο 23χρονος Όσκαρ Ολιβάρες από τη Βενεζουέλα, ο οποίος έχει πρόσφατα πρωτοσέλιδα  με την γιγαντιαία τοιχογραφία του από τα καπάκια των μπουκαλιών.



Ο Oscar Olivares, σε συνεργασία με την τοπική περιβαλλοντική οργάνωση OkoSpiri και Movimiento en la Arquitectura para el Futuro, δημιούργησε μια γιγαντιαία τοιχογραφία χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα πλαστικά καλύμματα μπουκαλιών και καπάκια δοχείων.



Χρειάστηκαν 2,5 μήνες για να επικαλυφθούν πάνω από 200.000 διαφορετικά πλαστικά καλύμματα σε έναν τοίχο μιας μικρής πλατείας, η Plaza Escalona στο δήμο El Hatillo του Καράκας. Η τοιχογραφία εκτείνεται συνολικά 45 μέτρα μήκος, μετρώντας 3,5 μέτρα στο μικρότερο σημείο και 7,25 μέτρα στο υψηλότερο σημείο του.

Στόχος του Oscar Olivares ήταν αφενός η οικολογική ευαισθητοποίηση και αφετέρου το ζωντάνεμα της γειτονιάς του, μιας και είχε αρχίσει να ερημώνει. Η τοιχογραφία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά έργα στη Λατινική Αμερική και το πρώτο στη Βενεζουέλα και ο Oscar νιώθει εξαιρετικά περήφανος γι’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.