Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Tα Τρόφιμα πλούσια σε Βιταμίνη D θεωρούνται ασπίδα κατά του Κορονοϊού!


Η εμφάνιση του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων μας και το πιο τρομακτικό, που συμβαίνει με αυτόν τον ιό είναι πως δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για εκείνον. Οι εξελίξεις είναι απανωτές, καθώς και οι έρευνες καταπολέμησης του ιού είναι εντατικές. Μάλιστα, από μελέτες έχει προκύψει ότι η Βιταμίνη D βοηθάει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.



Η βιταμίνη D είναι γνωστό πως δρα κατά της οστεοπόρωσης και της διατήρησης ενός γερού μυοσκελετικού συστήματος, ωστόσο πια συνδέεται με την καταπολέμηση των ιώσεων.

Συγκεκριμένα, μελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D αλληλεπιδρά άμεσα με τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση μολύνσεων της αναπνευστικής οδού, όπως για παράδειγμα η βρογχίτιδα. Σε έρευνα με ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD) δόθηκαν υψηλές δόσεις συμπληρωμάτων βιταμίνης D για ένα έτος. Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι μόνο όσοι είχαν σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης D αποκόμισαν σημαντικά οφέλη από τη θεραπεία.
Έχοντας αυτά τα δεδομένα και γνωρίζοντας ότι ο κορονοϊός προσβάλλει το αναπνευστικό, οι επιστήμονες τείνουν να πιστεύουν ότι ένας οργανισμός κατάλληλα εφοδιασμένος με βιταμίνη D έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ιό απ’ ότι κάποιος που παρουσιάζει έλλειψη.
Μάλιστα, φαίνεται η επιστημονική κοινότητα να πιστεύει πως ο λόγος που το καλοκαίρι μειώνονται σχεδόν σε απόλυτο βαθμό οι ιώσεις δεν είναι μόνο ότι λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά εξαιτίας της αύξησης της διαθέσιμης βιταμίνης D στο σώμα, η οποία ως γνωστόν λέγεται και η «βιταμίνη του ήλιου».

Πηγή: OLIVEMAGAZINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.