Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ, ο καλύτερος φίλος του Γεωργίου, του Λεωνίδα Βατικιώτη



Ο Α. Γεωργίου ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Eurostat.
Με εντολές των «φίλων» του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον διόρισε Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής - ΕΛΣΤΑΤ (τότε Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία – ΕΣΥΕ). Με την ιδιότητά του αυτή, κατηγορήθηκε –αρχικά από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΥΕ-ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία και αναγκάστηκαν σε παραίτηση, και στη συνέχεια από την εισαγγελική αρχή- ότι άλλαξε τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, βάζοντας τη χώρα σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπέτειες, χρεώνοντας το λαό της με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και μία κρίση χωρίς επιστροφή.


Και μετά από όλα αυτά, συνεχίζει να βρίσκεται ο κ. Γεωργίου υπό προστασία Ε.Ε., αποδεικνύοντας ότι η Ένωση δεν ξεχνά και στηρίζει τους «δικούς της ανθρώπους» (και δεν το κάνει μόνο για τον κ. Χριστοφοράκο). Να θυμίσω ότι μαζί με όλα τα έγγραφα  που υπόγραψαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπέγραψαν και ειδικές παραγράφους που εξασφαλίζουν την ατιμωρησία του Α. Γεωργίου.
Ακολουθεί ενδιαφέρον σχετικό άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Πριν και βρίσκεται διαθέσιμο στο διαδίκτυο, στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ του ΠΡΙΝ, από τις 4 Σεπτεμβρίου 2016.


ΣΥΡΙΖΑ, ο καλύτερος φίλος του Γεωργίου

Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Στροφή 180 μοιρών για την κυβέρνηση προμηνύει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Γιούροστατ» κι επίσης ότι «η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ». Με τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις γίνεται σαφές όχι μόνο ότι η κυβέρνηση έχει ταχθεί με το μέρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, υπόδικου Α. Γεωργίου, επιλέγοντας να καλύψει την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων που συντελέσθηκε επί των ημερών του, αλλά επίσης ότι έχει ψηφίσει ήδη και το πλαίσιο εκείνο το οποίο θα επικαλεσθεί για να παγώσει τη δικαστική διερεύνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι συνεχίζει το έργο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά εξασφαλίζοντας τη συγκάλυψη σε ένα κορυφαίο σκάνδαλο που άνοιξε την πόρτα στα Μνημόνια το 2009.

Η ανησυχία στο βαθύ κράτος των Βρυξελλών και του εγχώριου Μνημονιακού κατεστημένου ξεκίνησε όταν ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (υπ. αρ. 1149/2015) με το οποίο ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κι εκλεκτός του τότε τσάρου της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου απαλλασσόταν από την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση στοιχείων. Η έκθεση αναίρεσης τεκμηρίωνε με μια εκπληκτική ακρίβεια την τεράστια ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από τις λογιστικές αλχημείες του Γεωργίου που εκτόξευσαν το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 15,4% του ΑΕΠ, από 13,6% που το είχε βεβαιώσει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτης. «Το ανωτέρω βεβαιωθέν δημοσιονομικό έλλειμμα ως πραγματικό περιστατικό ήταν ψευδές, αφού τεχνηέντως το διόγκωσαν», αναφέρει η έκθεση – καταπέλτης της εισαγγελέως, που καταφέρνοντας να ξεπεράσει αμέτρητα εμπόδια έδωσε τη δυνατότητα να καθίσει στο σκαμνί ο Α. Γεωργίου, εκλεκτός του ΔΝΤ όπου εργαζόταν πριν έρθει στην Αθήνα, και να απολογηθεί για την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε, ύψους 210 δις. ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της εισαγγελέως. Η έκθεση της μάλιστα παραθέτει με υποδειγματική ακρίβεια τους τρόπους με τους οποίους διογκώθηκε το έλλειμμα: ένταξη στη γενική κυβέρνηση 17 δημοσίων επιχειρήσεων, εκατοντάδων (περί τα 500) νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, με το συνυπολογισμό στο έλλειμμα της αγοραίας αξίας συμφωνιών ανταλλαγής εκτός αγοράς, των νοσοκομειακών δαπανών των ετών 2005-2009 χωρίς να αφαιρεθούν πληρωμές του δημοσίου, κ.α. Όλες αυτές οι απάτες έγιναν με την σύμφωνη γνώμη και πιθανά με την καθοδήγηση του τότε επικεφαλής της Γιούροστατ, γερμανού Ραντερμάχερ, ο οποίος είχε πολλούς λόγους να στείλει το ελληνικό έλλειμμα στα ουράνια, ακόμη και με ψεύτικα στοιχεία, για να ξεκινήσει έτσι η θεραπεία – σοκ.
Η αναίρεση της αρχειοθέτησης της κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, αποτέλεσε δικαίωση της μάχης που έδωσαν στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψη των μαγειρεμάτων, με τεράστιο μάλιστα κόστος για τους ίδιους…
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον …ξενοδόχο. Με επιστολή που έστειλαν στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο, επιλέγοντας προφανώς να ξεκινήσουν από τον πιο …σκληρό της κυβέρνησης, τρεις επίτροποι της ΕΕ (Β. Ντομπρόβσκι, Π. Μοσκοβισί και Μ. Τίσεν) πρόσφεραν πέπλο προστασίας στον εκλεκτό τους Α. Γεωργίου τονίζοντας ότι «τα δεδομένα του ελληνικού χρέους για την περίοδο 2010-2015 είναι πλήρως αξιόπιστα». Η επιστολή των επιτρόπων προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων που σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις».
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο θα υπακούσει πειθήνια και αδιαμαρτύρητα. Μόνο ο τρόπος μένει να βρεθεί. Ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός πως η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, που έχει μετατραπεί σε τυφλό όργανο των πιστωτών, έγινε αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας Εργασίας που προετοίμασε τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα, όπου το θέμα της συγκάλυψης του Γεωργίου θα αποτελέσει μέρος της ημερήσιας διάταξης, όπως επίσημα ανακοινώθηκε. (Πώς το έλεγαν εκείνο για την ΕΕ: …εγγυητής των θεσμών και της δημοκρατίας;) Κατά συνέπεια συζητήθηκε. Κι εκεί ο Χουλιαράκης με άνωθεν εντολές πιθανότατα του Γ. Δραγασάκη (όπως γινόταν πάντα) διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση τυο ΣΥΡΙΖΑ θα πράξει τα δέοντα. Δηλαδή θα κουκουλώσει το σκάνδαλο παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο της δικαιοσύνης…

Πηγή: ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.