Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Οι αποκαλύψεις του Hot Doc για την έκταση-φιλέτο που καίγεται στις Μαριές στη Ζάκυνθο



Μάχη με τις φλόγες δίνουν τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν την πυρκαγιά στις Μαριές στη Ζάκυνθο, πάνω από τη φημισμένη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο. Το πύρινο μέτωπο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρίσκεται σε ύφεση από το πρωί της Δευτέρας ενώ επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για την κατάσβεση της φωτιάς. 


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δήλωσε πως στην περιοχή που καίγεται στη Ζάκυνθο συμπεριλαμβάνονται και περίπου 15 χιλιάδες στρέμματα η κυριότητα των οποίων είναι υπό αμφισβήτηση με τη διαμάχη να βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια. Άφησε έτσι να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κρύβονται συμφέροντα πίσω από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης έκτασης την ίδια στιγμή που έκανε λόγο για μια «εμπρηστική διαδικασία» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως την Κυριακή, ένας πιλότος ελικοπτέρου που επιχειρούσε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς είδε δυο άτομα να προσπαθούν να βάλουν φωτιές σε νέα μέτωπα. Για το θέμα αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγιναν δυο προσαγωγές εκ των οποίων η μια έγινε σύλληψη.
Για τα χιλιάδες αυτά στρέμματα – φιλέτο που καίγονται στη Ζάκυνθο, ΤΟ HOT DOC ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2015 είχε δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.