Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΠΕ: στήριξη των Ευρωπαϊκών Περιφερειών που υστερούν σε Ρυθμούς Ανάπτυξης


Να στηριχθούν επενδύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), δίνοντας προτεραιότητα στις Περιφέρειες των Χώρων που υστερούν σε Αναπτυξιακούς Ρυθμούς, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ΕΝΠΕ) και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ως εισηγητής της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) της ΕΕ για το Πρόγραμμα InvestEU, στις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των Ενώσεων Δημόσιων και Αναπτυξιακών Τραπεζών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


«Το Πρόγραμμα InvestEU δεν είναι απλά ο διάδοχος του λεγόμενου «πακέτου Γιούνκερ» (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων) μετά το 2021, είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει ρηξικέλευθες αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των αναγκαίων επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τα διαρθρωτικά ταμεία», τόνισε ο κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις.

Όπως εξήγησε «ενώ με το «πακέτο Γιούνκερ» πρόκειται να ενεργοποιηθούν επενδύσεις συνολικού ύψους 500 δισ. ευρώ έως το 2020, με το InvestEU ο πήχης τίθεται ψηλότερα, στα 650 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2021-27. Εκτιμώ, όμως, ότι με την κατάλληλη χρηματοοικονομική μηχανική (Financial engineering), το πρόγραμμα μπορεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερα κεφάλαια, ακόμη και περισσότερα από 750 δισ. ευρώ» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.