Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Δύναμη ψυχής: Από άστεγη, καθηγήτρια στην Ιατρική - «Σταμάτησα τη χρήση ουσιών και ξεκίνησα τη χρήση… πτυχίων»

Από άστεγη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή. Και αν φαίνεται ακατόρθωτο, η Φωτεινή, η οποία για 18 ολόκληρα χρόνια ήταν χρήστης ναρκωτικών αλλά και άστεγη, το κατάφερε και έδειξε τον δρόμο σε όσους ψάχνουν δύναμη να κάνουν την αλλαγή και το όνειρό τους πραγματικότητα.

 


Ζούσε στην απόλυτη εξαθλίωση, κοιμόταν στους δρόμους, χωρίς καμία βοήθεια. Ωστόσο, πλέον η ίδια τα έχει αφήσει όλα πίσω της και σήμερα είναι καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή.

 

«Ήταν μια κραυγή αγωνίας»

«Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές που δεν είχες να κάνεις τη δόση σου, οι στιγμές που μπορεί να ήσουν θύμα κλοπής και να σου έπαιρναν τη δόση σου και να αντιμετώπιζες στερητικά. Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα, μένοντας μόνη της το βράδυ, όντας άστεγη. Μεγάλωσα από τα 2,5 χωρίς πατέρα και από τα 16 χωρίς μητέρα. Οπότε όταν ήρθε η χρήση δεν υπήρχε κανείς στη ζωή μου. Μεγάλωνα με τη γιαγιά και τον αδερφό μου, που ήταν μικρότερος από μένα. Στην ουσία δεν υπήρχε κάποιο οικογενειακό περιβάλλον που θα νοιαζόταν για το τι κάνω και το αν είμαι καλά ή αν έχω μπλέξει. Ήταν ένας τρόπος να τραβήξω το ενδιαφέρον και να δηλώσω παρούσα σε αυτούς που δεν με έβλεπαν ή δεν με νοιάζονται. Ήταν μια κραυγή αγωνίας, μια κραυγή βοήθειας» εξομολογήθηκε η ίδια στην τηλεόραση του Alpha.

 

Κατέληξε μέχρι και στη φυλακή

Δύο γεγονότα που την ταρακούνησαν ήταν ότι για 11 μήνες η Φωτεινή βρέθηκε στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών ενώ ταυτόχρονα έμαθε για τον θάνατο του συζύγου της από υπερβολική δόση

«Σταμάτησα να κάνω χρήση ουσιών και ξεκίνησα να κάνω χρήση… πτυχίων. Βρήκα ένα νόημα μέσα από τη συνεχή βελτίωση. Έδωσα Πανελλήνιες, πέρασα Κοινωνιολογία, έκανα μεταπτυχιακό» αποκάλυψε η Φωτεινή.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.