Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ready2Go: Ένα νέο Πρόγραμμα για Διεθνοποίηση Ευρωπαϊκών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων



Με το πρόγραμμα READY2GO, οι επιλεγμένες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) θα εφοδιαστούν με τα απαραίτητα εργαλεία που θα εξασφαλίσουν την επιτυχημένη πορεία τους στις αγορές αυτές του εξωτερικού.


Η σχετική δημοσίευση από το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ, με πληροφορίες από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, EASME.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Εκτελεστικός Οργανισμός για τις ΜμΕ (European Agency for Small and Medium Sized Enterprises, EASME) εγκαινίασαν πρόσφατα το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Ready2Go» με στόχο να υποστηρίξουν τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη διεθνοποίησή τους και στην έξοδό τους σε πέντε στοχoθετημένες αγορές τρίτων χωρών (Καμερούν, Καναδάς, Χιλή, Ινδία, Η.Π.Α)
Με το πρόγραμμα αυτό, σχεδιασμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μία διεθνή κοινοπραξία υπό την καθοδήγηση του Promos Milan (ειδικού οργανισμού του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μιλάνου) και με τη συνεργασία του ENTERPRISE EUROPE NETWORK, οι επιλεγμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα εφοδιαστούν με τα απαραίτητα εργαλεία που θα εξασφαλίσουν την επιτυχημένη πορεία τους στις αγορές αυτές του εξωτερικού.
Στη σημερινή εποχή, οι διεθνείς αγορές δεν είναι πλέον αποκλειστικό προνόμιο των μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών και ολοένα μικρότερες εταιρείες επεκτείνονται στο εξωτερικό. Ωστόσο, η δημιουργία ενός παραρτήματος στο εξωτερικό δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, επομένως, το πρόγραμμα Ready2Go σκοπεύει να βοηθήσει τις δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο «άνοιγμά» τους σε παγκόσμια κλίμακα.
Το πρόγραμμα θα εξυπηρετήσει 80 δυναμικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με περιορισμένη εμπειρία στις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες, όμως, θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές για αυτές τις αγορές και θα έχουν εμφανείς δυνατότητες ανάπτυξης.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως τις 31 Μαρτίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους όρους επιλογής των συμμετεχόντων είναι διαθέσιμες στη ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.