Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

15 Μαρτίου 2017: Ημερίδα για τα 10 χρόνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) για την Έρευνα Αιχμής με βάση την Επιστημονική Αριστεία



Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, τις πρωινές ώρες, 09.00-14.30, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ε.Ι.Ε.) ενημερωτική ημερίδα, στην οποία θα παρουσιαστεί το δημοφιλές προγράμματα του Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την Έρευνα & Καινοτομία, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) για την έρευνα αιχμής με βάση την επιστημονική αριστεία.


Η εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εβδομάδας εορτασμού των 10 χρόνων επιτυχούς λειτουργίας του ΕRC (13-19 Μαρτίου 2017). Θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, οι αναμενόμενες προκηρύξεις των νέων προγραμμάτων, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.

Στα του Προγράμματος της Ημερίδας τώρα, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας Δρ Θ. Παπάζογλου θα παρουσιάσει τη συμβολή του ERC στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας καθώς και τις αναμενόμενες προκηρύξεις, ενώ ο Καθηγητής Ν. Ταβερναράκης, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας του ERC & Προέδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας θα μιλήσει για τα ερευνητικά προγράμματα του ERC και τη συμβολή τους στη στρατηγική ανάπτυξης της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Ελλάδα.
O Καθηγητής Γ. Κόλλιας, Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλ. Φλέμιγκ",
θα παρουσιάσει τη συμβολή του Προγράμματος του ERC στη στρατηγική ανάπτυξης ενός Οργανισμού Υποδοχής.
Ο Δρ Γ. Χουρδάκης Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος (Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας & Καινοτομίας) θα παρουσιάσει το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), έναν νέο θεσμό στήριξης της "Επιστημονικής Αριστείας" για νέους και έμπειρους ερευνητές.
Επιτυχημένοι υποψήφιοι του προγράμματος ERC θα παρουσιάσουν τη συμβολή του προγράμματος ERC στη σταδιοδρομία των ερευνητών και χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και την υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.
Επίσης, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα του ERC, καθώς και οι απαιτήσεις του Ορίζοντα 2020 για την Ανοικτή Πρόσβαση στις επιστημονικές δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα του ΕRC, με προϋπολογισμό περίπου 13 δισ. ευρώ (2014-2020), υποστηρίζει την "έρευνα αιχμής" αποκλειστικά στη βάση της επιστημονικής αριστείας. Η έρευνα μπορεί να διεξαχθεί σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης ή της τεχνολογίας. Ενθαρρύνεται η διεπιστημονικότητα και χρηματοδοτείται η έρευνα η οποία, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την αγορά, βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" της δημιουργίας νέας γνώσης που είναι απαραίτητη για τις εφαρμογές του μέλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες και το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται ONLINE ΕΓΓΡΑΦΗ:

Το Ε.Ι.Ε. βρίσκεται στην Αθήνα, Bασ. Κωνσταντίνου 48.
Ο ΧΑΡΤΗΣ για να φτάσετε στην Περιοχή.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.