Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Παίρνουμε θέση και υπογράφουμε: «Αλληλεγγύη στην οικογένεια Ινδαρέ - Όχι στην αστυνομική βία»


Παίρνουμε θέση και υπογράφουμε: «Αλληλεγγύη στην οικογένεια Ινδαρέ - Όχι στην αστυνομική βία». Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται . Υπογράψτε με σχόλιο γράφοντας όνομα και ιδιότητα.
Περισσότερες πληροφορίες στην ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK (Επιλέξτε το ΣΥΝΔΕΣΜΟ). «Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, διαβάσαμε σοκαρισμένοι την είδηση ότι, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με μια κατάληψη.

Χωρίς ένταλμα έρευνας, οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα, έδειραν και συνέλαβαν τον Δημήτρη και τα δύο παιδιά του. Οι τρεις προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες, χτυπημένοι, και κρατήθηκαν χωρίς να έχουν επικοινωνία με τον δικηγόρο τους μέχρι αργά το βράδυ.
Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.
Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να «γελάσουμε» ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού.
Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε όσους επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν με έωλες και ψευδείς αποδείξεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ.
Δεν θα τους αφήσουμε μόνους».
Σημανιτκός αριθμός υπογραφών έχει ήδη συγκεντρωθεί.
Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται . Υπογράψτε με σχόλιο γράφοντας όνομα και ιδιότητα.

Για να υπογράψετε και για περισσότερη πληροφόρηση, στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.