Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Χάρη Συμεωνίδου – «Ιστορία Θεάτρου»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε τα σεμινάρια από την ηθοποιό, τ. Επισκέπτρια Καθηγήτρια της Σορβόννης και τ. Διευθύντρια Ερευνών Ε.Κ.Κ.Ε. Χάρη Συμεωνίδου «Ιστορία Θεάτρου» στο ΊΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β&Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ.

 


Επανάληψη των σεμιναρίων που διεξήχθησαν το διάστημα 24 Μαρτίου έως 18 Απριλίου 2021 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, από την Χάρη Συμεωνίδου, διαδικτυακό Σεμινάριο, για την «Ιστορία του Θεάτρου», από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.

Η κατά γενική ομολογία μεγάλη απήχηση του Σεμιναρίου, με ενδιαφέροντες διαλόγους και ανάπτυξη του θέματος, με παράλληλη προβολή σπάνιων φωτογραφιών, καθώς και απαγγελία κειμένων από την κα. Συμεωνίδου, οδήγησαν το Ίδρυμα Θεοχαράκη στην απόφαση να επαναλάβει το Σεμινάριο, στις 24, 31 Ιανουαρίου 2022 και 7, 14, 21 Φεβρουαρίου 2022, τις αντίστοιχες Δευτέρες 18:00-20:00.

Οι συγκεκριμένες διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δια ζώσης στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη και διαδικτυακά μέσω zoom.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

24.01.2022: Αρχαία Ελλάδα, 5ος αιώνας. Τραγωδία & κωμωδία, από Αισχύλο & Σοφοκλή σε Ευριπίδη & Αριστοφάνη, με την ανάλυση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που εκφράζουν τα έργα τους & με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από κάθε έργο.

31.01.2022: Ρωμαϊκό, Μεσαιωνικό, Θέατρο της Ιταλικής Αναγέννησης, Κομέντια ντελ Άρτε, Ελισαβετιανό, του Χρυσού Αιώνα της Ισπανίας & της Γαλλίας, Αγγλικό της Παλινόρθωσης.

07.02.2022: Θέατρο της Γερμανίας του 18ου αιώνα, της Γαλλίας πριν από τη Γαλλική Επανάσταση, του 19ου αιώνα, των Ιδεών.

14.02.2022: Σύγχρονο ξένο θέατρο στην Ευρώπη, Η.Π.Α., Ρωσία (Μεσοπόλεμος, Επίδραση του Β Παγκοσμίου Πολέμου, Θέατρο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο). Ειδικές αναφορές π.χ. Θέατρο του Παραλόγου, Θέατρο της Σκληρότητας, Ανθρωπολογικό Θέατρο, των Καταπιεσμένων, Θέατρο και Γυναικείο Κίνημα, Θέατρο & Πόλεμος , κ.λ.π.).

21.02.2022: Ελληνικό Θέατρο από τον 16ο αιώνα μέχρι Σήμερα(Θέατρο Σκιών, Κρητικό και Επτανησιακό, Θέατρο, Θέατρο του Αιγαίου Πελάγους, Διαφωτισμός, Δραματικό Ειδύλλειο και Κωμιδύλλειο, Μπουλούκια, Επιθεώρηση, Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο.

 

24, 31 Ιανουαρίου 2022

7, 14, 21 Φεβρουαρίου 2022

 

Δευτέρα, 18:00-20:00

 

Διάλεξη στο αμφιθέατρο

Κύκλος 5 διαλέξεων: 40€, 20€

Κλείστε το εισιτήριό σας ΕΔΩ

Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€

Κλείστε το εισιτήριό σας ΕΔΩ

 

 

Τηλεδιάλεξη σε livestreaming

Κύκλος 5 διαλέξεων: 40€

Μεμονωμένη διάλεξη: 10€

Κλείστε το εισιτήριό σας ΕΔΩ

 

Έκπτωση 10% στους Φίλους του Ιδρύματος.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Χάρις Συμεωνίδου έχει πτυχίο υποκριτικής από το Queen Margaret University του Εδιμβούργου (Β.Α. in Performing Arts). Επίσης είναι Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει M.S.c. και Ph.d στη Δημογραφία από το London School of Economics .Τ.Δ/ντρια Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και Επισκέπτρια Καθηγήτρια στη Σορβόννη. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Στο θέατρο έχει συμμετάσχει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε περισσότερες από 50 παραστάσεις, με σημαντικούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων, ο Νίκος Κούνδουρος και ο βοηθός του Πήτερ Μπρούκ Ζαν Πωλ Ντενιζόν.

 

Η είσοδος στο αμφιθέατρο επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης

  

*Οι ώρες έναρξης και λήξης της διάλεξης αποτελούν πλαίσιο, εντός του οποίου κινείται ο διαλέκτης, κατά την κρίση του.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) για κύκλο διαλέξεων (επιλογή “Χάρις Συμεωνίδου-Κύκλος Διαλέξεων“), εμφανίζεται μόνο η πρώτη ημερομηνία και είναι εφικτή μόνο μέχρι την ημερομηνία έναρξης του κύκλου. Μετά από την ημερομηνία αυτή, μπορεί να αγοραστεί μόνο μεμονωμένο e-ticket (επιλογή “Χάρις Συμεωνίδου-Μεμονωμένη Διάλεξη”).

 

Δείτε πώς μπορείτε να κλείσετε το e-ticket σας ΕΔΩ.

 

Για να διασφαλίσετε τον σύνδεσμο που θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε την τηλεδιάλεξη, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό που σας δίνει το σύστημα των online tickets του Ιδρύματος ή το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@thf.gr, τουλάχιστον 4 ώρες πριν την έναρξη της τηλεδιάλεξης. Κατόπιν, θα σας σταλεί με email ο σύνδεσμος συμμετοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.