Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΒΥΡΩΝΑΣ: 2ο Street Art Festival– Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή

Έπειτα από μεγάλη επιτυχία και αποδοχή, τo φεστιβάλ street art του Δήμου Βύρωνα επιστρέφει ακόμη μεγαλύτερο, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου

 


Θεματολογία & καλλιτέχνες

Έπειτα από μεγάλη επιτυχία και αποδοχή, τo φεστιβάλ street art του Δήμου Βύρωνα επιστρέφει ακόμη μεγαλύτερο! Καλλιτέχνες της street art και του graffiti, θα δημιουργήσουν έργα, αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων: την μουσική, τη λογοτεχνία, τον χορό και τα κοινωνικά τους έθιμα.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Βύρωνα, ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της Ελλάδας, αποτίει φόρο τιμής στον πολιτιστικό πλούτο των Ελλήνων της Μικρασίας.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, στις 28 και 29, οι τοίχοι στο σχολικό συγκρότημα Εργάνης επί της οδού Ταταούλων, θα γίνουν πεδίο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Η εικαστική πολυφωνία είναι ένα από τα ζητούμενα και γι αυτό θα υπάρχει εκπροσώπηση από διάφορα στυλ (ρεαλισμός, τέχνη του φανταστικού, παραστατική ζωγραφική, χρωματική αφαίρεση, graffiti letters).

Η λίστα των συμμετεχόντων είναι πολύ μεγάλη και περιλαμβάνει καλλιτέχνες καταξιωμένους στο χώρο αλλα και ανερχόμενους.

Συμπληρωματικές δράσεις

Το φεστιβάλ όμως δεν είναι μόνο οι τοιχογραφίες. Το Σάββατο από το απόγευμα και την Κυριακή από νωρίς το πρωί, μουσικά και χορευτικά σχήματα θα πλαισιώσουν το event. Επιπλέον, μέσα από δύο workshops που θα γίνουν το Σάββατο το απόγευμα από τις 17.00, οι μικροί (και όχι μόνο) φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να δημιουργήσουν μόνοι τους τοιχογραφίες και stencil.

 

Μείνετε ενήμεροι μέσα από τη ΣΕΛΙΔΑ του FESTIVAL στο FACEBOOK, όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η παρουσίαση των καλλιτεχνών και των συμπληρωματικών δράσεων.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • Το φεστιβάλ ξεκινάει με τα δύο graffiti workshops για παιδιά και όχι μόνο. Πρόκειται για δυο εργαστήρια ζωγραφικής, με βασικό άξονα την τέχνη του δρόμου. Το πρώτο θα γίνει το από τις 17:00 έως τις 18:30 και θα αφορά μικρότερες ηλικίες (από 7 έως 11 χρονών), ενώ το δεύτερο που θα γίνει στις 19:00 – 20:30 θα αφορά ηλικίες από 12 έως 17 χρονών.
  • Μετά τις 18:00, θα παίξει live το μουσικό σχήμα Οδός Αρμονίας!
  • Τη Κυριακή 29/5 από τις 09.00 το πρωί, η τέχνη θα είναι παντού με τις τοιχογραφίες που θα γίνουν, ο Ρυθμοι Του Δρομου official θα δώσει τον ρυθμό με επιλογές από τα 90s έως σήμερα όσο οι καλλιτέχνες θα δημιουργούν.
  • Οι Hobo illusioner Z με ανεβασμένη διάθεση και acrodance αέρα, θα είναι έτοιμοι να μας καταπλήξουν με τη νέα τους χορογραφία. Θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε στις 18:00 και στις 19:00!
  • Τέλος μετά τις 18:15 ο Βασίλης Παναγιωτίδης θα τραγουδήσει στο φεστιβάλ, με επιλογές που καλύπτουν μια τεράστια γκάμα, από funky μέχρι ζεϊμπέκικα και από παραδοσιακά μέχρι σκοτεινές μπαλάντες.

 

 

Πληροφορίες

Ημέρες λειτουργίας:

· Σάββατο 28/5 από τις 17.00

· Κυριακή 29/5 από τις 09.00

Διεύθυνση: Σχολικό Συγκρότημα Εργάνης, Ταταούλων & Μηδείας, Βύρωνας, 16233
Πρόσβαση: 2’ περπάτημα από Τέρμα Λεωφορείου 214 (Ζωοδόχος Πηγή)

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

Πηγή: MONOPOLI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.