Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου: Οι μαθητές συγκεντρώνουν το τηγανόλαδο και το μετατρέπουν σε καύσιμο για την θέρμανση του σχολείου


Οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου συγκεντρώνουν το τηγανόλαδο που χρησιμοποιούν στα σπίτια τους και το αξιοποιούν για την ΘΕΡΜΑΝΣΗ του σχολείου του στο πλαίσιο της ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης των μαγειρικών ελαίων.



Σας φαίνεται υπερβολικό; Κι όμως τον φετινό χειμώνα στο σχολείο δεν θα βάλουν πετρέλαιο, αλλά θα ζεσταθούν δωρεάν με τη χρήση επεξεργασμένου τηγανόλαδου!


Πώς το τηγανόλαδο μετατρέπεται σε βιοντίζελ
Πρόκειται για μια πρωτοπόρα δράση που αξιοποιεί τα οικιακά απόβλητα για την θέρμανση του σχολείου και ταυτόχρονα συμβάλλει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών για την αξία της ανακύκλωσης.
Η μετατροπή του τηγανόλαδου σε βιοντίζελ γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου και το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
Κάθε λίτρο λαδιού που ανακυκλώνεται δίνει 800 γραμμάρια βιοντίζελ που θεωρούνται σαν ανανεώσιμα καύσιμα για βιομηχανική χρήση.

Τα οφέλη της ανακύκλωσης τηγανέλαιων
Τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια έχουν βλαβερές επιπτώσεις για το περιβάλλον όταν καταλήγουν στις αποχετεύσεις: ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα (δηλαδή το πόσιμο νερό), εμποδίζουν την επεξεργασία των λυμάτων, φράζουν τις σωληνώσεις και προκαλούν δυσάρεστες οσμές. Ανακυκλώνοντας τα μαγειρικά λάδια:
• κερδίζουμε πιο καθαρό περιβάλλον
• περιορίζουμε τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και εξοικονομούμε φυσικούς πόρους
• μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ
• εξοικονομούμε χρήματα για το Δήμο και τους πολίτες
• προστατεύουμε τον πλανήτη και τη διατροφική αλυσίδα
Πηγή: INFOKIDS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.