Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Η Ιδιωτικοποίηση του Νερού. Του Νίκου Γραμματικάκη


Άρθρο του Νίκου Γραμματικάκη από το CRETALIVE.GR.
"Δρομολογείται το να φύγει από το Δημόσιο η συντήρηση των δικτύων του νερού και να πάει σε ΙΔΙΩΤΕΣ".
Η ιδιωτικοποίηση του νερού φαίνεται να έρχεται. Και μάλιστα, όχι μόνο για το Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και για όλη την επικράτεια. Μετά από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, προχθές το βράδυ και ο έτερος μνημονιακός συνεταίρος τους, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε βαρύγδουπη ανακοίνωση ενάντια στην "επιχειρούμενη Ιδιωτικοποίηση του Νερού από τη Ν.Δ."Παλαιότερα, από τα ΜΚΔ είχα θέσει το εξής ερώτημα: "Γιατί αν και -μετά τις μεγάλες παρεμβάσεις τους (Φράγμα Αποσελέμη, Μετροπόντικας και αποκλεισμός του νερού από τη φυσική σήραγγα απορροής του) και αντί, όπως πήγαινε τώρα και στον υδροφόρο ορίζοντα- το νερό τελικά το μάζεψαν στο πανάκριβο Φράγμα του Αποσελέμη, εντούτοις το Ηράκλειο ΔΙΨΑΣΕ το καλοκαίρι που μας πέρασε..;":

Με τη χθεσινή τοποθέτησή της η κ. Μαρία Σπυράκη δίνει ανερυθρίαστα την απάντηση στο ερώτημα μου. Κι η απάντηση που παίρνω είναι λίγο πολύ ότι "δρομολογείται το να φύγει από το Δημόσιο η συντήρηση των δικτύων του νερού και να πάει σε ΙΔΙΩΤΕΣ"!!!
Μάλιστα, στη ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ, ο "μαρτυριάρης" ΣΥΡΙΖΑ, πάει ακόμη παραπέρα και επιβεβαιώνει αυτό που από το 2005, που γύρισα από τις ΗΠΑ, γυρίζω και φωνάζω, ότι δηλαδή "έρχεται γενική ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΎ", σε όλη την επικράτεια..! Έχω αγωνιστεί και υποστεί ...τα όσα. Δυστυχώς, δικαιώνομαι τώρα. Οι φόβοι μου (που εξέφραζα επικαλούμενος συγκεκριμένα επιχειρήματα), δυστυχώς βγήκαν αληθινοί...! Η όλη στρατηγική της επιχειρούμενης χειραγώγησης (και ιδιωτικοποίησης, πιστεύω, στο επόμενο στάδιο) των υδάτινων πόρων της Δίκτης (που, αυτονόητα θα θέσει σε Ομηρία όχι μόνο το Δήμο Οροπεδίου αλλά ΚΑΙ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΌΜΟΡΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ που υδρεύονται από τη Δίκτη), είναι, κατά τη γνώμη μου μια case study, που θα χρησιμεύσει στους επίδοξους "Νερουλάδες"- Επιχειρηματίες πως να προχωρήσουν στην άλωση και άλλων περιοχών- φιλέτων, χρησιμοποιώντας το νερό σαν μοχλό πίεσης.
Δυστυχώς, όπως έγινε, με αφετηρία τη Λατινική Αμερική και σε άλλα σημεία του πλανήτη, ο Πόλεμος του Νερού έχει αρχίσει και στη χώρα μας. Απώτερος στόχος των επίδοξων ιδιωτών που θα διαφεντεύουν πλέον τις πηγές και τους υδροφόρους μας ορίζοντες, είναι φανερό ότι είναι τα real estate φιλέτα αυτού του ευλογημένου τόπου, σπίτια, αμπέλια, ελαιώνες, θερμοκήπια, κλπ. Απλά πράματα: ελέγχεις το νερό του τόπου; Ε, τότε ελέγχεις τα πάντα.
Τα κόμματα η γνωρίζουν και αβαντάρουν η, για τα λεγόμενα αντιμνημονιακά, αυτά αγνοούν και αδιαφορούν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαίρεται που ενώ αυτός πήρε τις Πρέσπες, η ΝΔ παρέλαβε μια ακόμη μια πιό καυτή πατάτα, την Ιδιωτικοποίηση του Νερού. Ο μόνος που δε θα χαρεί είναι ο λαός μας, που αιφνιδιασμένος, παρακολουθεί (όπως είδαμε πρόσφατα με τους μετροπόντικες στο Οροπέδιο Λασιθίου) άφωνος, ανίκανος κυριολεκτικά να αντιδράσει. Κάτι όμως, που τώρα και καθώς το θέμα αφορά όλη την ελληνική επικράτεια πρέπει να αλλάξει κι ο κόσμος δε συγχωρείται αν δε κατεβεί στους δρόμους, να αντισταθεί και να απαιτήσει.

Πηγή: CRETALIVE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.