Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής

Η Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής καθιερώθηκε από το 2013, σε μια προσπάθεια του ΟΗΕ να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ανθρωπότητα, αλλά και να πάρει μέτρα προκειμένου να σταματήσει το τεράστιο οργανωμένο έγκλημα που συντελείται με κίνητρο το κέρδος. 

 


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επέλεξε την 3η Μαρτίου ως Παγκόσμια ημέρα, γιατί την ημέρα αυτή, το έτος 1973, υπογράφηκε στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. η «Σύμβαση για το διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων µε Εξαφάνιση Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας»

Η λαθροθηρία και λαθρεμπορία, περιορίζει μέχρι εξαφάνισης την άγρια πανίδα και τη χλωρίδα, υποβαθμίζει τους οικοτόπους και αυξάνει τον κατάλογο των απειλούμενων ειδών στα «κόκκινα βιβλία πανίδας και χλωρίδας» (Red Books)

Στη χώρα μας η αρκούδα, ο λύκος, η Ευρασιατική βίδρα, ενώ συνδέονται με την υγεία των δασών και την ισορροπία των οικοσυστημάτων, απειλούνται, παρά τις προσπάθειες για την προστασία τους που καταβάλλουν αρκετές ΜΚΟ και εθελοντές.

Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής, ας θυμήσουμε στους εαυτούς μας το καθήκον μας να διατηρήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε με βιώσιμο τρόπο αυτή την τεράστια ποικιλία ζωής στον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.