Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Σε διαβούλευση το Νομοσχέδιο για την Κοινωνική - Αλληλέγγυα Οικονομία και τους Φορείς που θα την υποστηρίξουν



Βγήκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση -μετά από σημαντική καθυστέρηση- το Σχέδιο Νόμου «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και Ανάπτυξη των Φορέων της». 


Το Σχέδιο Νόμου εντάσσεται στις αρμοδιότητες της Αναπληρώτρια; Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ουρανίας Αντωνοπούλου.

Αντιγράφοντας από τη σχετική ανάρτηση: «Με την προτεινόμενη ρύθμιση στοχεύει στην ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, μέσω της δημιουργίας ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος, που θα διευκολύνει τη συμμετοχή όσων πολιτών το επιθυμούν σε παραγωγικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον και οργανώνονται με τη διάχυση πρακτικών δημοκρατίας, ισότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων και των τοπικών κοινωνιών.»
Στο Σχέδιο Νόμου περιέχονται σημαντικές αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα την οργάνωση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., θεσμοθετεί μια νέα  νομική εταιρική μορφή, τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένους, προσδιορίζει τις μορφές και τα χαρακτηριστικά νέων φορέων και εργαλείων για την Συνεταιριστική και Αλληλέγγυα Οικονομία, κλπ.

Ολόκληρο το Σχέδιο Νόμο προς Διαβούλευση, μπορείτε να το βρείτε, να το κατεβάσετε και να το μελετήσετε στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

Στην παραπάνω σελίδα μπορούμε να καταθέσουμε και τις προτάσεις σας, για πιθανές τροποποιήσεις στο τελικό κείμενο του Νόμου. Οι προτάσεις μας είναι δυνατό να κατατεθούν μέχρι και την Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 2 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.