Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Καινοτομία, με συμβολισμούς: Ξενοδοχείο για τις Μέλισσες



Υπάρχει και αυτή η επιχειρηματικότητα, με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες. Ιδέες που ευαισθητοποιούν στα πραγματικά προβλήματα που οδήγησαν στην κρίση.


Γιατί αυτή η παγκόσμια κρίση είναι βασικό αποτέλεσμα του τρόπου που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η «ανάπτυξη», σε βάρος της ισορροπίας στο περιβάλλον και με την καταλήστευση των φυσικών πόρων. Και ένα από τα θύματα αυτής της πρακτικής είναι και οι αγαπημένες σε όλους και κρίσιμος παράγοντας για την ίδια τη ζωή, οι μέλισσες.
Με ενδιαφέρον διάβασα στο PERIERGA.GR άρθρο της Ευαγγελίας Αναστασάκης, για την πρωτοβουλία της εταιρείας τσαγιού Taylors of Harrogate, που συνεργάστηκε με τους Kew Gardens, για να σχεδιάσουν το περίφημο Grand Beedapest Hotel σε μικρογραφία , ένα πολυτελές ξενοδοχείο για μέλισσες.
Ο σκοπός, αυτής της πρωτοποριακής ιδέα, είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού σε σχέση με τη σημαντική μείωση του πληθυσμού των μελισσών, καθώς και η παρακίνηση για την αύξηση της καλλιέργειας φυτών που είναι φιλικά προς αυτές, όπως λεβάντα, γεράνια και φασκόμηλο.
Φαίνεται ότι η επιβίωση της εταιρίας εξαρτάται από την επιβίωση των συμπαθέστατων εντόμων, αφού οι μέλισσες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υπέροχη γεύση του τσαγιού Taylors, γεύση που μάλλον αλλοιώνεται εξαιτίας των φυτοφάρμακων, της ρύπανσης και της απώλειας των ενδιαιτημάτων των μελισσών, βασικές αιτίες του περιορισμό του πληθυσμού τους.
Το Grand Beedapest Hotel διαθέτει πισίνα με φύλλα μέντας, εστιατόριο με τριαντάφυλλα και γύρη και μια πολυτελή σουίτα με μπανιέρα με ζαχαρόνερο.
Στο διαδικτυακό τόπο του PERIERGA.GR μπορείτε να παρακολουθήσετε και σχετικό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.