Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ημερίδα για την Κυκλική Οικονομία τον Μάιο στην Θεσσαλονίκη



Ημερίδα με θέμα: «Κυκλική Οικονομία – Δημιουργώντας Αξία» θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 19 Μαΐου 2017. Σε χώρο του PORTO PALACE, 28ης Οκτωβρίου 65, στα Παλαιά Σφαγεία.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της πράσινης εβδομάδας Green Week 2017, που φέτος είναι η εργάσιμη βδομάδα 29 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2017.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, «στην εποχή μας οι ευκαιρίες των επιχειρήσεων και των άλλων οικονομικών οργανισμών (δημόσιο, αυτοδιοίκηση, ΜΚΟ κ.λπ.) να καινοτομήσουν αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες, ώστε να επιτύχουν ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο μέσω της κυκλικής οικονομίας είναι μεγάλες. Οι προκλήσεις είναι καθημερινές και διαπερνούν οριζόντια ολόκληρο το φάσμα των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Η ημερίδα θα εξετάσει τρόπους και την οργανωτική υποδομή, μέσω των οποίων οι επιχειρήσεις θα επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη και ταυτόχρονα θα επιδείξουν περιβαλλοντική υπευθυνότητα, ώστε να καταγράψουν θετικό οικονομικό αποτέλεσμα.»
Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επαφή τις επιχειρήσεις της περιοχής με τεχνοκράτες που ασχολούνται συστηματικά με τα ζητήματα της Κυκλικής Οικονομίας. Ακόμη, σκοπός είναι να αναδειχθούν πρακτικοί τρόποι με τους οποίους οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν με δημιουργικό τρόπο σύγχρονες προκλήσεις όπως η μετάβαση σε συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η βιώσιμη διαχείριση πόρων, η ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων. Επίσης, στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και οι επιχειρήσεις για περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και να αναδειχθούν και να προβληθούν οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θεματικές ενότητες:
·         Κυκλική Οικονομία και Εξορύξεις
·         Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων (Circular Economy and Mining - Industrial Waste Management)
·         Καλές Πρακτικές στην Κυκλική Οικονομία (Good Practices in Circular Economy)
·         Ο δρόμος προς μία Βιώσιμη Ενεργειακή Πολιτική για μία Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων (Towards a Sustainable Energy Policy for a Zero Waste Society)
·         Ενεργειακή Απόδοση σε Κτήρια Κατοικίας (Energy Efficiency in Residential Buildings)

Περισσότερες πληροφορίες στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.