Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Φθηνότερα Δάνεια σε Δήμους



Η είδηση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ και στο χθεσινό φύλο, της 28/7/2017:



Τρία νέα χρηματοδοτικά Προγράμματα καθώς και μειωμένα επιτόκια για επενδυτικά προγράμματα των Δήμων παρέχει πλέον το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους δήμους, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του κ. Κώστας Βαρλαμίτης στη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Επιχορήγησης Μελετών για μικρούς και ορεινούς δήμους, για το πρόγραμμα ρύθμισης Οφειλών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ και το Νέο Ολοκληρωμένο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Ενεργειακού Συμψηφισμού Παραγόμενης Ενέργειας».
Ο κ. Κ. Βαρλαμίτης ανακοίνωσε ακόμη ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων παρέχει πλέον χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών για ειδικά προγράμματα.
Παράλληλα, ανακοίνωσε νέο Ολοκληρωμένο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Ενεργειακού Συμψηφισμού». Πρόκειται για πρόγραμμα «Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού» το οποίο ενεργοποιήθηκε με υπουργική απόφαση που υπεγράφη τον Μάιο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να παράγουν μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων ενέργεια μέχρι 500 kw ανά έτος και να μπορούν να τη συμψηφίζουν με αυτή που καταναλώνουν.
Ο Κ. Βαρλαμίτης ενημέρωσε ότι 79 ΔΕΥΑ οφείλουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από δανεισμό 129 εκατ. ευρώ και με τη ρύθμιση οι ετήσιες δόσεις από 18,7 εκατ. ευρώ μειώνονται στα 12,5 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, 67 νομικά πρόσωπα δήμων οφείλουν από δανεισμό 24,1 εκατ. ευρώ με τις ετήσιες δόσεις να μειώνονται από 4,5 εκατ. ευρώ σε 2,5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.