Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

O ΕΕΛΛΑΚ προωθεί την υιοθέτηση των Ανοιχτών Τεχνολογιών, σε συνεργασία με τους φορείς της ΚΑΛΟ



Τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης των ανοιχτών τεχνολογιών στην Κοινωνική Οικονομία, από φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ), αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης μεταξύ του Ειδικού Γραμματέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Αντώνη Βορλόου και στελεχών του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών-ΕΕΛΛΑΚ. Ο Ειδικός Γραμματέας ΚΑΛΟ τόνισε τη σημασία της δικτύωσης των φορέων ΚΑΛΟ και την ανάγκη υποστήριξής τους από ανοιχτές τεχνολογίες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους, με σκοπό την υποστήριξη των αναγκών των φορέων της ΚΑΛΟ. 


Η ΕΕΛΛΑΚ παρουσίασε την διεθνή και τοπική εμπειρία σε δοκιμασμένες λύσεις ανοιχτών τεχνολογιών για όλες τις κατηγορίες φορέων ΚΑΛΟ: πολιτισμού, ένταξης, τοπικής και παραδοσιακής παραγωγής, βελτίωσης περιβάλλοντος και νέων μορφών ενέργειας.
Παρουσιάστηκαν και οι δυνατότητες συνεισφοράς του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών-ΕΕΛΛΑΚ και των μελών του, τόσο στην ενημέρωση και στην καθοδήγηση των φορέων ΚΑΛΟ για την υιοθέτηση και την αξιοποίηση των καινοτόμων ανοιχτών τεχνολογιών, όσο και στη διασύνδεση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Σημειώνεται ότι οι ανοιχτές τεχνολογίες (λογισμικό, υλικό, περιεχόμενο) αποτελούν μια σημαντική περιοχή αναπτυξιακής και κοινωνικής δραστηριότητας, με ισχυρά χαρακτηριστικά εξωστρέφειας και προστιθέμενης αξίας για την κοινωνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.