Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

‘Θερινό Βιβλιοστάσιο 2017’: Μία «άλλη» Έκθεση Βιβλίου6, 7, 8 και 9 Ιουλίου, στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, στην Αθήνα.
 Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, για την οποία οι διοργανωτές της μας λένε:Σε τούτη τη γιορτή είστε όλοι καλεσμένοι!
Σε πείσμα των καιρών, στέκουμε όρθιοι και επιμένουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα και αγαπάμε: να επιλέγουμε και να εκδίδουμε βιβλία χωρίς το άγχος του μπεστ- σέλερ. Βιβλία ιδιαίτερα και ανορθόδοξα, βιβλία πέρα από τη λογοτεχνία του συρμού, βιβλία για τις ιστορίες που δεν λέγονται, βιβλία για τη σκέψη που δύσκολα εκφέρεται. Βιβλία ανοιχτά, αγέραστα, χωρίς ημερομηνία λήξης και χώρα προέλευσης.

Είπαμε να το γιορτάσουμε με ένα πνευματικό τσιμπούσι στο Θερινό Βιβλιοστάσιο, αναταράσσοντας τα στάσιμα νερά της εκδοτικής μιζέριας, της εκπορευόμενης σύγχυσης και της γενικευμένης κατάθλιψης. Φιλοδοξούμε να δώσουμε το στίγμα ενός άλλου πολιτισμού, που προκρίνει την αυτοοργάνωση, τη συμπόρευση, την αμφισβήτηση, την αντίσταση, τη δημιουργία.
Επιθυμούμε το ‘Θερινό Βιβλιοστάσιο 2017’ να δώσει τη δυνατότητα να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες. Να γίνει χώρος φιλοξενίας θεματικών ενοτήτων, ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝπΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ και καλλιέργειας μιας νέας σχέσης με τον αναγνώστη.
Ευελπιστούμε αυτή η συνεργασία μας να συνεχιστεί και να διευρυνθεί σε ακόμη περισσότερα επίπεδα, να γίνει το ξεκίνημα για μια νέα άνθηση της εκτός των τειχών βιβλιοπαραγωγής.
Το ‘Θερινό Βιβλιοστάσιο 2017’ είναι ένα αυτοοργανωμένο γεγονός.
Ένας δροσερός κήπος βιβλίων και ιδεών στην κάψα του καλοκαιριού.

Ώρες λειτουργίας
Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 11:00-14:00 • 18:00-23:00
Πίνοντας κάτι δροσερό από το μπαρ, που θα λειτουργεί συνεχώς στον χώρο του Βιβλιοστασίου, ακούμε όμορφες μουσικές από τους:
·         Παρασκευή 7/7, 21:30
Δημήτρης Κοροντζής & Τάσος Φωτίου
κιθάρα & σαξόφωνο
·         Σάββατο 8/7, 21:30
Appalachian
Cobra Worshipers

Για επικοινωνία: στο BLOG, στο FACEBOOK και στην ηλεκτρονική διεύθυνση vivliostasio.sympraxi@gmail.com

Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων:
Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλφειός, Απρόβλεπτες Εκδόσεις, Άρδην, Ασίνη, Ασύμμετρη Απειλή, Α/συνέχεια, Βαβέλ, Βιβλιοπέλαγος, Δαίμων του Τυπογραφείου, Διεθνής Βιβλιοθήκη, Εκδόσεις των Ξένων, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Εκτός Γραμμής, Εξάρχεια, Έρασμος, Εύμαρος, Ευτοπία, Ισνάφι, ΚΟΑΝ, Κοροντζής, ΚΨΜ, Πανοπτικόν, Σαιξπηρικόν, Σοφίτα, Τυφλόμυγα, Υπερσιβηρικός, Φαρφουλάς, Angelus Novus, Biblioteque, Futura, Opportuna, Redmarks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.