Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας επιχορηγεί την έρευνα 6 νέων Ελλήνων Ερευνητών, αλλά εκτός συνόρων …



Έξι Έλληνες Ερευνητές, που διεξάγουν έρευνα στο Εξωτερικό, μπήκαν στη νέα «φουρνιά» των 406 Ευρωπαίων ερευνητών, που ενώ στην αρχή της σταδιοδρομίας τους θα ενισχυθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) με «γενναιόδωρες» Επιχορηγήσεις Εκκίνησης (Starting Grants).



Συγκεκριμένα, θα διατεθεί συνολικά το ποσό των 605 εκατ. ευρώ και μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ ανά επιχορήγηση, ούτως ώστε να συγκροτήσουν τις δικές τους Ερευνητικές Ομάδες και να αναπτύξουν τις πρωτοπόρες ιδέες τους.


Οι έξι Έλληνες που επελέγησαν, είναι οι:

  • Κώστας Δημητριάδης, που πραγματοποιεί έρευνα στη Γερμανία και το Ερευνητικό Κέντρο Max-Planck),
  • Κώστας Στέλλος, στη Γερμανία και αυτός, στο Πανεπιστήμιο Γκέτε Φρανκφούρτης
  • Γιάννης Στεφάνου, στη Γαλλία και το Ecole Nationale Des Pontes et Chaussees,
  • Γεώργιος Σωτηρίου, στη Σουηδία και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα Στοκχόλμης
  • Ελένη Διαμαντή, στη Γαλλία και το CNRS-Telecom Paris Tech και
  • Παναγιώτης Μερκούρης, στην Ολλανδία και το Πανεπιστήμιο Γκρόνιγκεν


Ο φετινός  διαγωνισμός για τις «Επιχορηγήσεις Εκκίνησης 2017» προσήλκυσε τις περισσότερες γυναίκες από ποτέ, ενώ και οι τέσσερις από τους δέκα νικητές είναι γυναίκες, γεγονός που επίσης αποτελεί ρεκόρ από την εκκίνηση του ΕΣΕ.

Οι έρευνες των νέων δικαιούχων επιχορήγησης από το ΕΣΕ θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα τομέων: Από την υγεία σχετικά με τις χρόνιες μολύνσεις και το άσθμα, έως τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, την ασφάλεια των δικτύων και την κλιματική αλλαγή.

Οι περισσότερες από τις 406 επιχορηγήσεις, που παρέχονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζοντας 2020», ενώ τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν σε Γερμανούς ερευνητές (65), Γάλλους (48) και Ιταλούς (43) ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.