Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτό το Σαββατοκύριακο: Resistance Festival 2017: «Διώξ’ τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά…» στην ΑΣΚΤ



Αυτό το Σαββατοκύριακο, 29-30 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το Resistance Festival 2017, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών  (ΑΣΚΤ), Πειραιώς 256, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Τίτλος του φετινού φεστιβάλ: «Διώξ’ τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά…»


Οι εκδηλώσεις θα ξεκινάνε στις 9:30 το βράδυ. Θα υπάρχει είσοδος 5 ευρώ, ενώ οι άνεργοι θα πληρώνουν 3 ευρώ. Για αυτούς που θα το παρακολουθήσουν και Σάββατο και Κυριακή, η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 8 ευρώ και για τις δύο.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «με σύνθημα τον στίχο του Θάνου Ανεστόπουλου «Διώξ’ τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά», θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η 10η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, το Resistance Festival 2017, που διοργανώνεται από την εφημερίδα ΔΡΟΜΟΣ
Οι καλεσμένοι τους: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ μας κινήματα, κινήσεις και συλλογικότητες από την Αργεντινή, τον Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Υεμένη, τη Νορβηγία, την Χώρα των Βάσκων, την Καταλονία, την Σκωτία, την Ιταλία κ.α. Ακόμα στο φεστιβάλ θα πάρουν μέρος ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Κάρλο Φορμέντι και η Αμερικανικής καταγωγής ακαδημαϊκός, μαρξίστρια και συγγραφέας Έλενα Σίαν. Επίσης ο Κάρλος Λατούφ, σκιτσογράφος από την Βραζιλία, γνωστός για τα δεκάδες σκίτσα του, και η ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια από το Πουέρτο Ρίκο, Ντέμπορα Σαντάνα.
Τέλος στις συζητήσεις του φεστιβάλ θα πάρει μέρος ο Μανώλης Γλέζος, ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ο Στέλιος Ελληνιάδης, ο Κώστας Λιβιεράτος, ο Ρούντι Ρινάλντι κ.α. ενώ στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Νίκος Οικονομίδης και η Κυριακή Σπανού, οι Nightstalker κ.ά.»

Στους συνδέσμους μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Μάθετε περισσότερα στο διαδικτυακό τόπο του RESISTANCE FESTIVAL 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.