Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σχεδιάζονται νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία για τους Δήμους



Τη δημιουργία νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων για τους Δήμους ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συναντήσεις του με τους αιρετούς της Στερεάς Ελλάδας.


Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το υπουργείο Εσωτερικών διαμορφώνει, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους Δήμους, με εθνικούς πόρους και με στόχευση στους τομείς:



Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα, ότι θα επαναληφθεί και το 2018 η Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, που δόθηκε αυτή τη χρονιά σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους. Επανέλαβε ακόμα, την πρόθεση του υπουργείου για αποσύνδεση των Αυτοδιοικητικών Εκλογών από τις Ευρωεκλογές, με μια λογική παράταση της υφιστάμενης θητείας των αιρετών κατά μερικούς μήνες, το 2019, και την καθιέρωση ανάληψης καθηκόντων από τον Ιανουάριο.
Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε και στην καθιέρωση της Απλής Αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, τονίζοντας ότι «είναι μια πολύ σπουδαία υπόθεση και όχι ένα τρικ της σημερινής κυβέρνησης, το οποίο -όπως ανοήτως μας λέει η αξιωματική αντιπολίτευση- θέλει να το χρησιμοποιήσει για να αλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους Δήμους. Δεν το ήξερα, ότι όταν έχεις την απλή αναλογική ώστε ό,τι ψηφίζεις να βγαίνει από την κάλπη, είναι τρόπος άλωσης και δεν είναι άλωση και καλπονοθεία το να έχεις διάφορα παραμορφωτικά εκλογικά συστήματα τα οποία αλλοιώνουν την λαϊκή βούληση. Προφανώς ξεβολεύονται διαφόρων ειδών κατεστημένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.