Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Τρίκαλα: έρχονται και τα Ελαφρά Ηλεκτρικά Οχήματα!


Πριν λίγους μήνες συζητούσαμε για το λεωφορείο χωρίς οδηγό, που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στον δήμο Τρικκαίων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τώρα σειρά έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα: τα Τρίκαλα  θα φιλοξενήσουν το καλοκαίρι επιδείξεις Ελαφρών Ηλεκτρικών Οχημάτων, στο πλαίσιο του έργου ELVITEN.



Είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020». Στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις.


Προχθές, μάλιστα, την Τετάρτη 18 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, το πρώτο Workshop για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, όπου παρουσιάστηκε το έργο από στελέχη της e-trikala AE και τους Εταίρους του Προγράμματος, ενώ παράλληλα συζητήθηκε το μέλλον της αστικής κινητικότητας στις πόλεις και ο ρόλος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε αυτές.

Παράλληλα, πραγματοποιείται έρευνα με online ερωτηματολόγια με σκοπό να συγκεντρωθούν οι απόψεις των πολιτών.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του προγράμματος, θα ακολουθήσουν, το φθινόπωρο, επιδείξεις Ελαφρών Ηλεκτρικών Οχημάτων διάρκειας ενός έτους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες ευρωπαϊκές πόλεις δηλαδή το Βερολίνο, τη Γένοβα, τη Μάλαγα, τη Ρώμη και το Μπάρι.

Τα Ελαφρά Ηλεκτρικά Οχήματα θα προσφέρονται για κοινή χρήση στους πολίτες, τους επισκέπτες της πόλης και τους προμηθευτές ελαφρών αγαθών, (εταιρίες ταχυμεταφοράς, μεταφοράς φαγητού κ.ά.).

Επιπλέον, η χρήση τέτοιων οχημάτων θα υποστηρίζεται μέσω υπηρεσιών για την κράτηση οχήματος, ενός σταθμού φόρτισης-στάθμευσης καθώς και μέσω εφαρμογών για τη συλλογή πόντων και την απολαβή ανταμοιβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.