Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Σάββατο, 22/12, Ορνιθολογική: Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο στο Πάρκο "Α. Τρίτσης"


"Πρόσκληση για γεύμα στην αυλή μας!" - Κατασκευάζουμε ταΐστρες για τα πουλιά στο «Α. Τρίτσης», στο Ίλιον.

Ο Δεκέμβρης προχωράει και φέρνει μέρες γιορτινές. Μέσα στο κρύο των ημερών, η πόλη στολίζεται και η ατμόσφαιρα γίνεται γιορτινά ζεστή! Όμως, στους φτερωτούς φίλους που ζουν αυτήν την εποχή κοντά μας, οι μέρες αυτές φέρνουν μία δυσκολία... στο λιγοστό πράσινο της πόλης, δεν τους είναι εύκολο να βρουν τροφή.




Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 11 πμ – 2 μμ, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Α.Τρίτσης», εγκαινιάζει τη νέα Αίθουσα Εκδηλώσεων της Οθωνικής Αυλής στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον, όπου μας προσκαλούν να φτιάξουμε ταΐστρες από φυσικά υλικά και να προσφέρουμε ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα-δώρο για τους Σπίνους, τις παπαδίτσες, τις Καρδερίνες και τα σπουργίτια που ζουν στις γειτονιές μας!


Ας βρούμε ένα κουκουνάρι και να πάμε και εμείς, να το "στολίσουμε" με σπόρους! Αυτό με τη σειρά του μπορεί να στολίσει το μπαλκόνι, την αυλή ή κάποιο δέντρο της γειτονιάς μας και να είναι μια έκπληξη για τα μικροπούλια!

Μαζί με τη φροντίδα που δίνουμε σε αυτά, θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε την ξεχωριστή παρουσία τους, τα χρώματα και τα κελαηδήματά τους.

Παράλληλα με την κατασκευή ταΐστρας, θα πραγματοποιηθεί παιδικό εργαστήριο κατασκευών με θέμα τα πουλιά που συναντά κανείς στην πόλη τον χειμώνα.

Χώρος εκδήλωσης: Αίθουσα Εκδηλώσεων Οθωνικής Αυλής (πρώην Natura shop).

(*) Για οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο "Α. Τρίτσης" δείτε ΕΔΩ

(*) Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες: Ελίζα Ζήκου, Υπ. Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο Πάρκο «Α.Τρίτσης», τηλ. 210 2316977, 210 8228704,  e-mail: park@ornithologiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.