Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει η ΓΕΝΟΠ για την Πώληση του ΑΔΜΗΕ



Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ θα προσφύγει η ΓΕΝΟΠ, μετά από Απόφαση που έλαβε στο χθεσινό (26/1/2017) Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.


Η δικαστική προσφυγή θα βασίζεται στο επιχείρημα της περιουσίας των εργαζομένων και των συνταξιούχων που συσσωρεύτηκε από τις ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατούσε η ΔΕΗ, μέχρι τη μετατροπή της Α.Ε. και είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ, κάτι που έχει ήδη αναγνωριστεί με σειρά νόμων και αποφάσεων της Πολιτείας, όπως αξιολογεί η ΓΕΝΟΠ. Η προσφυγή θα στρέφεται εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ.

Έχει, μάλιστα, ήδη προηγηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για ακύρωση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας πώλησης του ΑΔΜΗΕ, το οποίο έλαβε τελικά απορριπτική απόφαση, γεγονός που οδήγησε στη νέα απόφαση για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της θα πράξουν στο ακέραιο όσα χρειάζονται, ακολουθώντας τις αποφάσεις των Συνεδρίων, αλλά –κυρίως- σεβόμενοι το μόχθο και τις ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν επί σειρά ετών στον εργοδότη οι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, όπως ο Νόμος 4491/66 όριζε και αναγνώρισε με σαφήνεια το άρθρο 34 του Νόμου 2773/99, με την κύρωση της συμφωνίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΠΟΣ/ΔΕΗ και Ελληνικής Δημοκρατίας».

Έχει ενδιαφέρον τι θα πουν τα θεσπισμένα Ευρωπαϊκά όργανα για το θέμα αυτό, καθώς οι μνημονιακές συμβάσεις και οι δεσμεύσεις γενικά που προκύπτουν εξαιτίας της κρίσης-χρέους παρουσιάζονται σε μας –τους κοινούς θνητούς- ως πέρα και πάνω από τη λειτουργία θεσμών και δημοκρατίας, αλλά και της κοινής λογικής.

Αλήθεια, τι κάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς και οι παρατάξεις που εκπροσωπούν εμάς τους μηχανικούς, όταν ισοπεδώνονται τα δικαιώματά μας και χάνεται η περιουσία μας, με συνοπτικές διαδικασίες, συχνά και με ξεκάθαρα σκανδαλώδη τρόπο, όπως στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής και της πρόσφατης ένταξής μας στο νέο Φορέα; Απαντώ: τίποτα ουσιαστικό!
Με ακούει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.