Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Προσεγγίζοντας το νέο Ν. 4430 για την Κοινωνική Οικονομία – Βίντεο από σχετική ενημερωτική Εκδήλωση



Με σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, από το δίκτυο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Κοιν.Σ.Επ., ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Ν. 4430/2016 για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γιάννης Μπάρκας, ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας, η  Έλενα Κοντονάσιου, στέλεχος του Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας και οι Γιώργος Μιτάκης και Δημήτρης Μαραθωνίτης, οικονομικοί και φοροτεχνικοί σύμβουλοι. Μετά την παρουσίαση του νέου νόμου, απαντήθηκαν ερωτήσεις συνεταιριστών που είχαν συγκεντρωθεί το προηγούμενο διάστημα με ειδική διαδικασία από τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ Κοιν.Σ.Επ. και παρουσιάστηκαν αναλυτικά παραδείγματα για τη λειτουργία των φορέων κοινωνικής οικονομίας, σε σχέση με τις απαιτήσεις του Ν.4430/2016.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος της Εκδήλωσης στο βίντεο που ακολουθεί:




Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, έγινε ανοικτή συζήτηση και αναδείχθηκαν σημεία του νόμου, τα οποία χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας ή/και τροποποίησης. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης στο παρακάτω βίντεο:




Οι Διοργανωτές αξιολογούν ότι αυτή η πρώτη μαζική επαφή εκπροσώπων φορέων κοινωνικής οικονομίας, αλλά και απλών ενδιαφερόμενων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες, έδειξε ότι υπάρχει διάθεση από όλους, η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία να προχωρήσει, να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και να δημιουργήσει ένα σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα. Με την προϋπόθεση, ότι θα διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις και τροποποιήσεις, στις αδυναμίες που παρουσιάζει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.