Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Αστυπάλαια: Το πρώτο νησί στον Κόσμο που έκοψε το τσιγάρο!


Το πρώτο smoke free νησί παγκοσμίως είναι ελληνικό. Είναι η Αστυπάλαια και έχει κόψει το τσιγάρο, σε όλους τους δημόσιους χώρους της, εδώ και έξι περίπου μήνες!  Ενημερωθήκαμε από το DOCTV.GR και την Πέρσα Νικηφόρου. 
Η Αστυπάλαια πάει κόντρα σε μια Ελλάδα που καπνίζει ακόμα και εκεί που κανονικά δεν επιτρέπεται, και αποφασίζει να γίνει το πρώτο smoke free νησί παγκοσμίως, απαγορεύοντας το κάπνισμα, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι όχι μόνο να δημιουργηθεί ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αλλά και να βοηθήσει να διαμορφωθεί μια νέα αντίληψη σχετικά με το τσιγάρο και τη σημασία της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.


Η νομοθεσία θα εφαρμόζεται σε όλες τις επιχειρήσεις χωρίς να περιορίζεται μόνο στους κλειστούς ιδιωτικούς χώρους. Το κάπνισμα θα απαγορευθεί και στο Δημαρχείο και σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Επίσης, η περιοχή των ανεμόμυλων ανακηρύχθηκε ως «ανοιχτή ζώνη χωρίς τσιγάρο».

Η «SMOKE-FREE» Αστυπάλαια είναι η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αστυπάλαιας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.