Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ιδρύθηκε το MyData Hub Greece


O ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ – ΕΕΛΛΑΚ στο πλαίσιο του στόχου του για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των προσωπικών δεδομένων στην κορυφή της ατζέντας τόσο των ερευνητικών όσο και των επιχειρηματικών και των πολιτικών διεργασιών, υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον διεθνή οργανισμό MyData Global για την δημιουργία και οργάνωση του MyData Greece Hub.



To MyData Greece Hub, το οποίο δημιουργήθηκε με την συνεργασία του μετόχου της ΕΕΛΛΑΚ, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος έχει σαν στόχο τη ενημέρωση  για τις δράσεις της παγκόσμιας κοινότητας MYDATA, σχετικά με το παρόν και το μέλλον της ρύθμισης, διαχείρισης και αξιοποίησης των προσωπικών δεδομένων, μέσω εκδηλώσεων εργαστηρίων και προτάσεων πολιτικής.

Η MYDATA GLOBAL είναι μια βραβευμένη διεθνής μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Φινλανδία. Η αποστολή της MyData Global είναι να ενδυναμώνει τα άτομα βελτιώνοντας το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση όσον αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτή είναι η αλλαγή του παραδείγματος που περιγράφεται στη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ MYDATA.

 Βασικές αρχές που διέπουν την πρωτοβουλία MyData, είναι:
  • Ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός που ορίζει τα άτομα ως βασικούς διαχειριστές των δεδομένων τους.
  • Δυνατότητα  πρόσβασης και περαιτέρω χρήσης με διαλειτουργικά πρότυπα.
  • Ανοιχτό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Από τον Οκτώβριο του 2018 που ιδρύθηκε, η MyData Global έχει πάνω από 600 μέλη, συμπεριλαμβανομένων άνω των 80 οργανώσεων, από περισσότερες από 40 χώρες. Το MyData Global βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μια από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν μια νέα κουλτούρα γύρω από το Διαδίκτυο νέας γενιάς για το «Δεδομένα ως ανθρώπινο δικαίωμα».

Οι στόχοι τoυ MyData hub Greece  μέσω των δράσεων του είναι να:
  • ενδυναμώσει τα άτομα να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους δεδομένα προς τους δικούς τους σκοπούς και να τα μοιράζονται με ασφάλεια και με τους δικούς τους όρους
  • Να δημιουργήσει εργαλεία  και ανοιχτά οικοσυστήματα και να μοιραστεί τη γνώση για την προστασία και την ενδυνάμωση των δεδομένων
  • Να επεξεργαστεί προτάσεις πολιτικής που περιλαμβάνουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τη δημοκρατία και τα δεδομένα, την ταυτότητα και τον έλεγχο ταυτότητας, την αρχιτεκτονική του συστήματος για την επαναχρησιμοποίηση δεδομένων, την AI και τη δεοντολογία της χρήσης δεδομένων, τις εξελίξεις της πολιτικής στο εξωτερικό, τη φορητότητα των δεδομένων και πολλά άλλα.

Πηγή: ELLAK.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.