Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση προς Εθελοντές για την Υποστήριξη των Ζώων στα Πυρόπληκτρα Γεράνεια

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από τα δύο σωματεία των Μεγάρων και εθελοντές στην Κορινθία για τις πυρόπληκτες περιοχές σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 


1. Αυτή τη στιγμή δεν αφήνουν εθελοντές να προσεγγίσουν στα σημεία που φλέγονται καθώς η φωτιά δεν έχει τεθεί σε έλεγχο.

2. Σε περιοχές που επιτρέπεται περιορισμένη πρόσβαση οι εθελοντές πηγαίνουν μετά από ενημέρωση για να πάρουν ζώα εγκλωβισμένα ή παρατημένα σε αυλές.

3. Κάποια ζώα έχουν κατέβει στην παραλία και εκεί μεταφέρεται ομάδα εθελοντών για να διαπιστώσει την κατάσταση.

4. Αναμένεται αύριο να εμφανιστούν (όπως έγινε και στο Μάτι πριν από 3 χρόνια) πολλά περισσότερα ζώα από αυτά που θα δει κάποιος σήμερα. Για το σκοπό αυτό και σε συνεννόηση με σωματεία και φορείς ενεργοποιείται προληπτικά ο μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων του Dogs' Voice το οποίο πρακτικά σημαίνει:

α. Φόρμα φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων για να έχουμε σε ετοιμότητα φιλοξενίες όταν χρειαστεί. Θα τη βρείτε ΕΔΩ. Παρακαλούμε κοινοποιήστε την παντού. Εθελοντές φιλοξενίας εκτός Αττικής και Κορινθίας για πρακτικούς λόγους αποκλείονται σε αυτή τη φάση.

β. Θα ανακοινωθούν αύριο τα συνεργαζόμενα κτηνιατρεία για την περίθαλψη πυρόπληκτων ζώων. Αυτά θα λειτουργούν και ως σταθμοί συλλογής φαρμακευτικού υλικού και από εκεί θα γίνεται η διανομή στους εθελοντές και τους κτηνιάτρους.

γ. Θα οριστούν σημεία συλλογής ειδών πρώτης βοήθειας ξεκινώντας με τροφές και μπωλάκια για νερό. Όσοι θέλετε να δωρίσετε είδη πρώτης ανάγκης θα πρέπει να το κάνετε σε συγκεκριμένα σημεία και ώρες προκειμένου να διοχετεύονται στους εθελοντές. Θα τα ανακοινώσουμε αύριο.

δ. Εθελοντές μεταφοράς ζώων και περισυλλογής: αυτή τη στιγμή ελάχιστοι εθελοντές έχουν πρόσβαση όμως μόλις η φωτιά τεθεί σε έλεγχο θα χρειαστούν εθελοντές για μεταφορές και περισυλλογή. Αύριο θα ανακοινώσουμε σημεία συνάντησης και τηλέφωνα για όσους θέλουν να βοηθήσουν. Αυτή τη στιγμή επικοινωνείτε στα τηλέφωνα που έχουν δοθεί στις ανακοινώσεις των σωματείων Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων - Animal Welfare Association of Megara και Αδέσποτος Παλμός - Stray Pulse

Το βρήκαμε στο Dogs' Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.