Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Google Earthquake System: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το Σύστημα Ενημέρωσης Σεισμών

Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες όπου η Google επεκτείνει μία σχετικά νέα υπηρεσία της που αφορά την ενημέρωση για σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης.

 


Το σύστημα ονομάζεται Android Earthquake Alerts System και μέσω αυτού οι χρήστες κινητών Android λαμβάνουν αυτόματες έγκαιρες ειδοποιήσεις κάθε φορά που σημειώνεται σεισμός στη περιοχή τους.

Όσοι δεν επιθυμούν να λαμβάνουν αυτές τις ειδοποιήσεις θα μπορούν να απενεργοποιήσουν την υπηρεσία από τη συσκευή τους.

Σύμφωνα με τη Google, η υπηρεσία έχει ως στόχο να βοηθήσει στη μείωση των τραυματισμών.

Σημειώνει δε ότι σύμφωνα με σχετικές έρευνες, πάνω από το 50% των τραυματισμών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός σεισμού μπορούν να αποφευχθούν εάν υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση και προλάβει ο κόσμος να απομακρυνθεί κατά τα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020, σε συνεργασία με το United States Geological Survey (USGS) και το Shake Alert, παρέχοντας έγκαιρες ειδοποιήσεις στους χρήστες Android στην Καλιφόρνια.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία επεκτάθηκε στο Όρεγκον, ενώ μέσα στο Μάιο θα είναι διαθέσιμη και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Εκτός της Ελλάδας, η Νέα Ζηλανδία είναι η άλλη χώρα που επεκτείνεται άμεσα η υπηρεσία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι έγκαιρες ειδοποιήσεις στην Ελλάδα και την Νέα Ζηλανδία χρησιμοποιούν τα επιταχυνσιόμετρα των έξυπνων κινητών Android ώστε να εντοπίζουν σεισμικά κύματα που υποδεικνύουν την πιθανότητα σεισμού.

Εάν το κινητό καταγράψει μια δόνηση την οποία «αντιλαμβάνεται» ως σεισμική, τότε στέλνει σήμα στο διακομιστή ανίχνευσης σεισμών, μαζί με υπόδειξη της περιοχής όπου σημειώθηκε η δόνηση.

Στη συνέχεια, ο διακομιστής διασταυρώνει τις πληροφορίες από πολλά κινητά ώστε να εντοπίσει το σεισμό, το μέγεθος του, και την ακριβή τοποθεσία του.

Πηγή: CNN GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.