Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Εβδομάδα Τέχνης και Ελευθερίας με σειρά Εκδηλώσεων στο Θέατρο Εμπρός

Ξεκινά μια εβδομάδα Τέχνης και Ελευθερίας μπροστά στο κτήριο του Εμπρός, το οποίο αντιτίθεται στις προσπάθειες να το κλείσουν.

 


Μετά από τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Εμπρός την Κυριακή 23 Μαϊου, αποφασίστηκε η συνέχιση της υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «Η απόπειρα της αστυνομίας και της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου να ξανατσιμεντώσει το Εμπρός το πρωί της Δευτέρας 24/5 βρήκε απέναντι της τους δικηγόρους του κινήματος και τον κόσμο του αγώνα, τις ενωμένες αλληλέγγυες δυνάμεις και τα έργα σταμάτησαν».

Έτσι, από την Δευτέρα 24/5 και κάθε μέρα από τις 5 το απόγευμα ξεκίνησε μια «Εβδομάδα Τέχνης και Ελευθερίας» μπροστά στο κτίριο και συλλογικές εργασίες αποκατάστασης των φθορών που προξένησε η εκκένωση.

Το Σάββατο 29/5 θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Ημέρα Δράσης των καλλιτεχνών, των συνελεύσεων γειτονιάς και των κοινωνικών εγχειρημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας για την υπεράσπιση όχι μόνο του Εμπρός αλλά όλων των απελευθερωμένων χώρων. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Η δύναμη της αυτοοργάνωσης μπορεί να σταματήσει τη καταστροφή των γειτονιών μας και της φύσης που απειλούνται από την λαίλαπα της εκμετάλλευσης και το θράσος της αισχροκέρδιας.«

 

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Εμπρός θα εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες συμμετοχές. Οι καλλιτεχνικές ομάδες μπορούν να παρουσιάζουν τις ιδέες και το έργο τους κατά την διάρκεια της ημέρας έξω από το κτίριο.

 

Κάθε Μέρα από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα

«Τα παιδιά διαμαρτύρονται για το Εμπρός» – Γιορτές και δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς.

Συμμετέχουν
Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο»
Ομάδα Παιδαγωγών «Τα θρανία της Άνοιξης»
Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών «Μαργαρίτα»
Μr. and Ms. Bubble
Anasa- Διαπολιτισμικό Κέντρο Νέων Αφρικανικής Καταγωγής
Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Kokoika»

Την ίδια ώρα
Η ομάδα Φάμπρικα Άθενς περιπλανιέται γύρω από το κτίριο και τα παιδιά με τους γονείς εξερευνούν μαζί την γειτονιά.

 

Τετάρτη 26/5

10 π.μ. έως 13.00 μ.μ. – Ομάδα «Τραγούδι Μήνυμα Αντίστασης» στην είσοδο του Εμπρός

Από τις 7 το απόγευμαΘέατρο του Καταπιεσμένου «Τί συμβαίνει όταν σου κάνουν έξωση από το σπίτι σου;»

Ομάδα Play Back Theater – Γιώργος Μακ

 

Πέμπτη 27/5

Θέατρο του Καταπιεσμένου
«Σεξουαλική κακοποίηση στους χώρους εργασίας»
Ομάδα Poochoomeow- Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός
τροφοδιανομέας- Performance

 

Παρασκευή 28/5

Selfy- Σώμα στο ΟΝ- βίντεο εγκατάσταση
ΔΑΓΙΠΟΛΗΣ – Χοροθεατρική Ομάδα Αναπήρων
DUB UNITY
To Κενό Δίκτυο και το El Paso Sound System μας καλούν σε μια μεγάλη συνάντηση της dub & reggae αθηναϊκής σκηνής
Με τους: dj Flakita (Peru), Junior X, Nikos Kilimanjaro, Rankin Johny
-επιπλέον συμμετοχές θα ανακοινωθούν-

 

Σάββατο 29/5

Αδέσποτες Σκύλες
Envy Never Dies (members)
Tito and Saravala
HIP HOP UNITY
Με τους: MC Yinca, Semeli, Ψ, Mentira Witch project, Fundracar Sound System

Περισσότερες Πληροφορίες: EMBROS.GR


Λίγα λόγια για το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός γεννήθηκε μέσα από τα όνειρα και τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων που πήραν μέρος στα κοινωνικά κινήματα της εποχής μας. Είναι ένας ανοιχτός, δημόσιος κατειλημμένος χώρος με διεθνή απήχηση, ελεύθερη πρόσβαση για πάνω από 1000 επισκέπτες την εβδομάδα και ένα καθημερινό, πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές. Από το 2011, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις.

Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτων, εκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εκατοντάδες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας, εργαστήρια, μια θάλασσα συναντήσεων και δημιουργίας, μια ανάσα ελευθερίας και έκφρασης στο κέντρο της πόλης.

Προσπάθεια του είναι να ενώσει τη θεωρία με την πράξη, το καλλιτεχνικό με το κοινωνικό και το πολιτικό, σε θέματα που αφορούν όλους, και να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της τέχνης, σήμερα, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η συνέχιση του εγχειρήματος του Εμπρός είναι ζωτικής σημασίας και γι’ αυτό χρειάζεται ενεργή υποστήριξη.

 

Πηγή: MONOPOLI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.