Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Σήμερα: το ‘Φεγγάρι της Φράουλας’

Απόψε το φεγγάρι θα αγγίξει το 100% της φωτεινότητας του και θα φτάσει στην κορύφωση του.

 


Η Πανσέληνος Ιουλίου είναι γνωστή και ως Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού, καθώς τότε τα κόκκινα ελάφια αναπτύσσουν βελούδινο τρίχωμα γι' αυτό και πήρε αυτό το όνομα. Συγκεκριμένα, οι πρώτοι κάτοικοι της Αμερικής ονόμασαν έτσι το συγκεκριμένο φεγγάρι, καθώς στην αρχαιότητα οι λαοί δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους κι έτσι τα φεγγάρια ονομάζονταν ανάλογα με τις γεωργικές εργασίες ή τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη περίοδο.

Χαρακτηριστικά, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου, λέγεται Φεγγάρι του Λύκου, του Φεβρουαρίου Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια) και Απριλίου λέγεται Ροζ Φεγγάρι.

Του Ιουνίου λέγεται Φεγγάρι της Φράουλας, του Σεπτέμβρη Φεγγάρι της Σοδειάς, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, το φεγγάρι φαίνεται ολόκληρο στον ουρανό και αναμένεται να κορυφωθεί η πανσέληνος το Σάββατο όπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.