Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ο Πυροσβέστης δίνει νερό σε Χελώνα που σώθηκε από την πυρκαγιά της Αχαΐας

Ο πυροσβέστης Άκης Μπαρδάκης, μετά τη μάχη με τις φλόγες, έχει πέσει στη γη και δίνει νερό σε μια μικρή χελώνα που επιβίωσε από την πύρινη λαίλαπα στην Αχαΐα.

 


Η φωτογραφία, που ανέβασε ο κ. Μπαρδάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στον Instagram, έγινε αμέσως viral.

Μιλώντας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο πυροσβέστης σημειώνει: «Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβήσει τον τομέα μας και κάναμε έλεγχο μέσα στα καμένα. Με τους συναδέλφους μου είδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ήταν καθαρό. Της δώσαμε λίγο νερό, σε ένα κυπελλάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκρίθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει. Την πήραμε στη συνέχεια και την τοποθετήσαμε στο δάσος που δεν είχε καεί. Η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο, μιας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές!».

 

«Η δύναμη των social media»

Προσθέτει ότι ο ίδιος δεν περίμενε να πάρει τέτοια έκταση, καθώς –όπως υπογραμμίζει- «με τους συναδέλφους μου καθημερινά σώζουμε πολίτες, περιουσίες και ζώα στις φωτιές που ενεργούμε. Απλά αυτή τη φορά ανεβάσαμε μια φωτογραφία στα social media».

«Νομίζω πως αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει συχνότερα, ο κόσμος πρέπει να βλέπει, να ενημερώνεται τι κάνει ένας πυροσβέστης», σημειώνει, τονίζοντας: «Στο 2021 η δύναμη των social media και της εικόνας είναι τεράστια». 

«Η κοινωνία λοιπόν θα πρέπει να βλέπει τέτοιες εικόνες και βίντεο ώστε να συνειδητοποιεί το μέγεθος της καταστροφής που δημιουργείται από τις φωτιές στα δάση μας και να συμμετέχει στην πρόληψη και την προφύλαξη της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας μας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.