Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΣΗΜΕΡΑ: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Σήμερα 4 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η μέρα αυτή καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των αδέσποτων ζώων.

 


Τα συναντάμε καθημερινά . Κατοικούν μόνιμα σε πλατείες, πάρκα είναι σταθεροί θαμώνες μαγαζιών και συχνά μας συνοδεύουν τα βράδια μέχρι το σπίτι. Ο λόγος για τα αδέσποτα ζώα και της σημερινής μέρας ευαισθητοποίησης. Είναι ημέρα υπενθύμισης κι όχι γιορτή !

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα –όπως και απέναντι στους συνανθρώπους μας- δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία μιας κοινωνίας.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ανθρωπότητα η σκέψη όλων μας βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που είναι θύματα της πανδημίας από τον κορωνοϊό Ευχή μας να τελειώσει αυτή η τραγωδία σύντομα.

Για άλλη μια φορά ο άνθρωπος στέκεται ανήμπορος απέναντι στην παντοδυναμία της φύσης και νιώθει ότι τη φύση όπως και το σύμπαν δεν τα ορίζει ο ίδιος.

Αυτές τις ώρες οφείλουμε να δείχνουμε και την αγάπη μας στα αδέσποτα ζώα, επειδή εξαρτώνται απόλυτα από μας. Η παραμονή μας στο σπίτι έχει οδηγήσει στην παραμέλησή τους. Σε ασιτία από έλλειψη τροφής, σε εγκαταλείψεις, σε μείωση των στειρώσεων.

Μας χρειάζονται πιο πολύ από ποτέ! Ας μην το ξεχνάμε !

Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθούμε για έναν καλύτερο κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.