Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Πρόταση για Βιβλίο: «Περί Ρεμάτων: Οριοθέτηση – Διευθέτηση – Εκτροπή – Δόμηση – Αστυνόμευση – Αμμοληψία – Πλεύσιμοι Ποταμοί»Στο Διαδικτυακό Τόπο DASARXEIO.COM προτείνεται και το βιβλίο των Εκδόσεων “Νομική Βιβλιοθήκη”  «Περί Ρεμάτων: Οριοθέτηση – Διευθέτηση – Εκτροπή – Δόμηση – Αστυνόμευση – Αμμοληψία – Πλεύσιμοι Ποταμοί», της Μαρίας Μπακαβού, Εισηγήτριας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ΔΝ και του Φώτη Φωτόπουλου, Πολιτικού Μηχανικού, PhD.


Το βιβλίο μας ενημερώνει για το καθεστώς που αφορά το κρίσιμο ζήτημα των ρεμάτων. Είναι έκδοση. 2016 και 208 σελίδων.


Το σύγγραμμα επικεντρώνεται στην ανάλυση των νομοτεχνικών ζητημάτων που αναδύονται από την εφαρμογή του δικαίου για τα ρέματα, συμπεριλαμβανομένων και των πλεύσιμων ποταμών. Επιχειρείται η παρουσίαση με ενιαία, εύληπτη μορφή των διατάξεων 20 και πλέον νομοθετημάτων που αφορούν τα ρέματα στην Ελλάδα καθώς και τις κατασκευές και τα έργα σε αυτά. Η ταυτόχρονη κάλυψη του θέματος τόσο από τεχνικής και διοικητικής όσο και από νομικής σκοπιάς αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο του συγγράμματος καθώς είναι αδύνατος ο διαχωρισμός των τριών αυτών προσεγγίσεων.
Το βιβλίο πλαισιώνεται από πίνακες, εικόνες και σχήματα στις επιμέρους θεματικές ενότητες που του δίνουν μία έντονη πρακτική διάσταση και διευκολύνουν τον χρήστη στην ευχερέστερη αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων.

Μαθαίνουμε και για την υπόλοιπη σχετική σειρά βιβλίων της “Νομικής Βιβλιοθήκης”, καθώς το έργο «Περί Ρεμάτων» αποτελεί το δεύτερο της σειράς «Τεχνικές Εφαρμογές Διοικητικού Δικαίου για Δικηγόρους & Μηχανικούς», η οποία δημιουργήθηκε για να προσεγγίσει μία σειρά θεμάτων με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από την πλευρά του νομικού όσο και από την πλευρά του τεχνικού – μηχανικού.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς αφορούσε τον Αιγιαλό και την Παραλία. 
Με τη μέθοδο αυτή αφ΄ ενός εκτίθενται και αναλύονται οι νομικές έννοιες και οι δικαιικοί κανόνες που εφαρμόζονται στη συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να προλαμβάνεται κατά το δυνατόν άγνοιά τους ή εσφαλμένη ερμηνεία – εφαρμογή τους, αφ΄ ετέρου παρατίθεται η εφαρμογή των κανόνων αυτών στην πράξη πλέον και η προσέγγισή τους από τεχνικής – μηχανικής σκοπιάς, ώστε να καθίσταται σαφές ποιες είναι οι συνέπειες της μίας ή της άλλης νομικής λύσης που επιλέγεται και κατά πόσον είναι εφαρμόσιμες στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.