Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Πάμε στο «Καφέ του Μάστορα»;



Σε λίγες μέρες πρόκειται να ανοίξει στην Πάτρα, στον Άγιο Βασίλειο, το πρώτο «Καφέ του Μάστορα» στην Ελλάδα.


Μια καλή και χρήσιμη ιδέα, που μας έρχεται κατευθείαν από την Ολλανδία.

Στα καφέ αυτά συναντούνται όσοι έχουν κάτι για «φτιάξιμο» με αυτούς που γνωρίζουν πως φτιάχνεται. Εκεί, οι δεύτεροι επιδιορθώνουν, τους μαθαίνουν την τέχνη και απολαμβάνουν το καφεδάκι τους.
 «Αν πιάνουν τα χέρια σας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, από επισκευή μιας καφετέριας ή ενός υπολογιστή, μέχρι ραπτική, επιδιορθώσεις μηχανών ή ποδηλάτων, απλά δηλώστε τη διαθεσιμότητά σας», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους  τα μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) «Ανακυκλώνω στην Πηγή» που το ανοίγουν.
Εθελοντές από διαφορετικές ειδικότητες θα συγκεντρώνονται στον χώρο ύστερα από προκαθορισμένα ραντεβού, θα επιδιορθώνουν διάφορες συσκευές και ταυτόχρονα θα επιχειρούν να μυήσουν στα μυστικά της ειδικότητάς τους, τους ανθρώπους που θα φέρνουν τις χαλασμένες συσκευές.
Ένας από τους βασικούς στόχους του «repair cafe» είναι να συμβάλει στην επαναχρησιμοποίηση χαλασμένων συσκευών πριν παραδοθούν για ανακύκλωση .
Το πρώτο στον κόσμο «repair cafe» λειτούργησε πριν από εννέα χρόνια στην Ολλανδία, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει σε όλο τον κόσμο καφετέριες επιδιόρθωσης αντικειμένων σε 1.045 σημεία.

Πηγή: PATRANEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.