Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Οι Ομιλίες από την Εκδήλωση για το Βιβλίο της Νάντιας Βαλαβάνη, Δεκέμβρης 2016, στην Αρχαιολογική Εταιρία



Στις 13 Δεκέμβρη του 2016 είχα την τύχη να βρεθώ σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στο χώρο της Αρχαιολογικής Εταιρίας, στο κέντρο της πόλης (Πανεπιστημίου 22): την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη για το 3ο Μνημόνιο.


Φέρει τον τίτλο «Τρίτο Μνημόνιο – Η Ανατροπή της Ανατροπής» και κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. Λιβάνη.

Ένα σημαντικό βιβλίο, με κείμενα, συνεντεύξεις και ομιλίες της Νάντιας που έγιναν στη διάρκεια της διετίας, τόσο στο εξάμηνο που ήταν αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, όσο και κυρίως μετά την παραίτησή της, στον ενάμιση χρόνο που η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί το Τρίτο Μνημόνιο. Περιλαμβάνει ακόμα κείμενα που γράφηκαν ειδικά για τις ανάγκες έκδοσης αυτού του βιβλίου, ώστε να συμπληρώνουν τη διερεύνηση της συγγραφέως ως προς το βασικό αντικείμενό του.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το ΒΙΒΛΙΟ και για την ΕΚΔΗΛΩΣΗ σε παλαιότερες αναρτήσεις στο ιστολόγιό μου.

Στην εκδήλωση, βασικοί ομιλητές ήταν οι Αλέκος Αλαβάνος, Μανώλης Γλέζος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κώστας Λαπαβίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και  Ελένη Πορτάλιου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Στο βίντεο που ακολουθεί, στο πρώτο από τα βίντεο της εκδήλωσης, διάρκειας 52 περίπου λεπτών, ακούγονται, κατά σειρά οι ομιλίες του Αλέκου Αλαβάνου και του Μανώλη Γλέζου:




Το επόμενο βίντεο , που διαρκεί 47 λεπτά, ξεκινά με την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση του Κώστα Λαπαβίτσα:






Το τελευταίο βίντεο διαρκεί 1 ώρα και 16 λεπτά, αρχίζει με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεύτερη μιλάει η Ελένη Πορτάλιου και ολοκληρώνεται με το κλείσιμο της εκδήλωσης από τη συγγραφέα του βιβλίου, τη Νάντια Βαλαβάνη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.