Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη: Ανακοίνωση Υποψηφιότητας με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Δαμιανό Φαφούτη και τη «Συμμαχία Δημιουργίας»


Δικός μας άνθρωπος η Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη, δραστήριο, δημιουργικό και αποτελεσματικό μέλος της ‘Συντροφιάς του Περιβάλλοντος’, του διεπιστημονικού clusterLOCALidY’ και των ραδιοφωνικών ‘Στους Αλουέδες της Οικονομίας’, που θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, με τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Δημιουργίας» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δαμιανό Φαφούτη.
Καλή σου επιτυχία Έφη!


Ακολουθεί το κείμενο, με το οποίο η Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη μας έκανε γνωστή την απόφασή της αυτή:
«Ο τόπος που γέννησε τον κάθε άνθρωπο έχει μία μεγάλη ελκτική δύναμη, που τον κάνει να θέλει να τον αγκαλιάζει σε όλη σου τη ζωή. Ειδικά αν είναι ένας υπέροχος τόπος, με φυσική ομορφιά, μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και ανθρώπους με αξίες, η σύνδεση γίνεται άρρηκτη και καθοριστική. Κι ακόμη περισσότερο αν αντιλαμβάνεται ότι ο υπέροχος τόπος αυτός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο. Έτσι και για την Ραφήνα, όπως και για το Πικέρμι, τόποι που βαδίζουν μαζί πλέον, έρχονται αιχμηρά ερωτήματα να απαντηθούν για την αυριανή μέρα. Και από τους πολίτες αλλά και από τους εκπροσώπους τους, πρέπει να απαντηθούν με ευθύνη, με τόλμη και με θετικό όραμα.

Γι’αυτό κι εγώ, σαν γέννημα της προσφυγικής Ραφήνας κι από οικογένεια σταθερά συνδεδεμένη με την ζωή του τόπου αλλά και μακρά πολύμορφη παρουσία στα κοινά, επέλεξα να αφοσιωθώ στο χτίσιμο μίας σύγχρονης θετικής προοπτικής για τον τόπο μου, και να υποστηρίξω ενεργά τον συνδυασμό του Δαμιανού Φαφούτη «Συμμαχία Δημιουργίας», με όσες δυνάμεις προσωπικά διαθέτω.
Γνωρίζω τον Δαμιανό από παιδική ηλικία, και τον εμπιστεύομαι γιατί ως σήμερα η πορεία του διακρίνεται από εντιμότητα και αποφασιστικότητα. Είναι άνθρωπος που έχει συνδέσει την ζωή του με την πόλη μας, γνωρίζει πολύ καλά το έργο της Διοίκησης μέσω της επαγγελματικής εμπειρίας και της εξειδίκευσής του, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση σε βάθος, έχοντας από πολύ νωρίς θητεύσει σε αυτήν. Ταυτόχρονα, με οξυδέρκεια επιλέγει να δίνει χώρο σε νέες προτάσεις και να μην φοβάται την καινοτομία, έχοντας αναζητήσει από καιρό μεθόδους, διαδικασίες κι εργαλεία για την ανάδειξη των περιοχών μας, με τον τρόπο που οι ίδιες επιθυμούν και ταιριάζει στην φυσιογνωμία τους. Για τους λόγους αυτούς θα συμμετάσχω στην παράταξή του, για έναν ουσιαστικό στρατηγικό σχεδιασμό του μέλλοντος μαζί με τους πολίτες. Στόχος είναι μία δυναμική απάντηση, στην πρόκληση των καιρών μας για τη Ραφήνα και το Πικέρμι.
Ζωγραφιά ( Έφη) Γιακουβάκη»

Η Έφη Γιακουβάκη είναι κοινωνιολόγος (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Τομέας Πολεοδομίας Χωροταξίας, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος στην Εθνική Πινακοθήκη και στο Μουσείο Αλεξ. Σούτσου (ΕΠΜΑΣ). Διατέλεσε επί σειρά ετών διοικητική υπάλληλος στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) – Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης (ΥΠΕΚΑ). Έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα με δημοσιεύσεις, συμμετοχές και παρουσιάσεις. Προσφάτως διοργάνωσε στη Ραφήνα δημόσια εκδήλωση με θέμα : «Η Πολιτιστική Ταυτότητα της Ραφήνας από τους ίδιους τους πολίτες της» στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της εργασίας ( Το λιμάνι και η κοινωνία της Ραφήνας. Μια προσέγγιση της κοινωνικής, πολιτιστικής και αναπτυξιακής τους αλληλεπίδρασης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.