Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Συνάντηση εργασίας του υποψ. Δημάρχου Δαμιανού Φαφούτη με την Διοίκηση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δαμιανός Φαφούτης είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) κ. Βασίλη Τσολακίδη, στις εγκαταστάσεις/έδρα του ΚΑΠΕ στο Πικέρμι. Συνοδευόταν από την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη και τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού της παράταξης Μιχάλη Μπούργο.



Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΚΑΠΕ για το καινοτόμο πρόγραμμα της Συμμαχίας Δημιουργίας και την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει ως νέος Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου. Στις νέες στοχεύσεις της Διοίκησης, σημαντική προτεραιότητα θα είναι και η σταθερή και δημιουργική συνεργασία - συνέργεια που θα ξεκινήσει άμεσα με το ΚΑΠΕ, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Κέντρα Έρευνας της χώρας και επίσημο Σύμβουλο της Κεντρικής Διοίκησης στον ενεργειακό σχεδιασμό, ένα Κέντρο που ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έχει την τύχη να χωροθετείται και να δραστηριοποιείται στα διοικητικά του όρια.


Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η αποτελεσματική υποστήριξη των Πυλώνων Στρατηγικής της νέας Διοίκησης του Δήμου για μία Έξυπνη και Βιώσιμη Πόλη, έναν Τόπο Πρότυπο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, έναν Δήμο που θα αναπτύξει την καινοτομία και την υψηλή τεχνογνωσία προς όφελος της κοινωνίας του και της οικονομίας του.

Στις στοχεύσεις αυτές, η Συμμαχία Δημιουργίας αξιολογεί ως ιδιαίτερα στρατηγική τη συνεργασία με το ΚΑΠΕ, αναπτύσσοντας εξειδικευμένες πολιτικές για την Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Καινοτομία, υλοποιώντας Δράσεις Ενεργειακής Καινοτομίας, Πράσινης Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια, Δημόσιου Φωτισμού, κ.α., Πιλοτικές Εφαρμογές και Ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, αναδεικνύοντας το Πικέρμι και τη Ραφήνα σε «Πράσινο Δήμο» και δημιουργώντας «Ενεργειακές Κοινότητες» Έντασης Γνώσης. Με τη σταθερή αυτή συνεργασία και δικτύωση Δήμου – ΚΑΠΕ θα είναι δυνατή η απρόσκοπτη υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών, η συμμετοχή του Δήμου σε Παγκόσμιες Κοινότητες και Φόρουμ σχετικές με την Έρευνα και την Ενέργεια, η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και η χρηματοδότησή τους από εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή εργαλεία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δαμιανός Φαφούτης : «Προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών με γνώμονα την οικολογική και περιβαλλοντική αναβάθμιση, με χρήση ήπιων μορφών ενέργειας και εξοικονόμηση σε μελλοντικές καταναλώσεις ενέργειας σε αυτά». Και ότι «δεν πρέπει άλλο να χάνονται και να πετιούνται τα βλαστικά υπολείμματα (κλαδιά), αλλά να αξιοποιούνται προσφέροντας στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, σε συνδυασμό με άλλες αξιόπιστες και πρόσφορες για την περιοχή τεχνολογίες».

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Τσολακίδης συμφώνησε με την ιδιαίτερη αναπτυξιακή δυναμική που δημιουργεί η συνέργεια με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, έδρα του ΚΑΠΕ, η οποία εκτός των άλλων μπορεί να εξειδικευτεί σε συγκεκριμένες δράσεις καινοτομίας, σε εκπαιδευτικές δράσεις στην περιοχή, στη διερεύνηση σημαντικών σχετικών στοιχείων, στον εξαρχής ενεργειακό σχεδιασμό στις πυρόπληκτες περιοχές, με μηδενική ενεργειακή κατανάλωση, καθώς και στην αξιοποίηση συγκεκριμένων εφαρμογών για παροχή δωρεάν ενέργειας, με κοινωνικά κριτήρια, στα νοικοκυριά και στα σχολεία της περιοχής, μέσω Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δαμιανός Φαφούτης αφού ανέδειξε μέσα από την προεκλογική του πορεία και έχοντας δίπλα του αξιόλογους συνεργάτες, την ιδιαίτερη σημασία και αξία που θα έχει η αλλαγή της νοοτροπίας στη Διοίκηση για την αναπτυξιακή προοπτική και την υποστήριξη της δημιουργικής και αξιόλογης ταυτότητας της Ραφήνας, έθεσε τις βάσεις τόσο μέσα από την τεκμηρίωση και τη δυναμική του Προγράμματός του, όσο και από πολιτικές πρωτοβουλίες και συμπράξεις, προκειμένου να δρομολογήσει αναλαμβάνοντας το τιμόνι του Δήμου, τις απαραίτητες νέες δομές, διαδικασίες και συμπράξεις καινοτομίας, με άμεση διασύνδεση με τα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων, που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερη αναπτυξιακή δυναμική στην τοπική κοινωνία και οικονομία, με σεβασμό το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Συμμαχία Δημιουργίας για τη Ραφήνα και το Πικέρμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.