Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

“Βερσαλλίες”: Ένα εξαιρετικό Καλαματιανό εστιατόριο, από τα 100 καλύτερα της Ελλάδας!


Αυθεντικό σπιτικό φαγητό κατευθείαν από τις “Βερσαλλίες”, βρίσκεις στην Καλαμάτα! Πριν, μάλιστα, σβήσουν τα πρώτα τους κεράκια, οι “Βερσαλλίες” συγκαταλέγονται στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας για το 2018, και στα 10 κρυμμένα διαμάντια της Ελλάδας! Φάγαμε και εμείς και το βρήκαμε εξαιρετικό. Ακολουθεί άρθρο για τις ‘Βερσαλλίες’, από το MESSINIA LIVE, σε ρεπορτάζ της Μαίρης Περδικέα και του Θανάση Πουλόπουλου.




Με την 20ετή και άνω πείρα του Γιάννη Κούμανη και της συζύγου του Μαρίας, και με φανατικό κοινό, στο Μαγειρείον “Βερσαλλίες” είναι σίγουρο ότι θα φάτε σαν βασιλιάδες των Βερσαλλιών!

Αυθεντικό και ανεπιτήδευτο, το μαγειρείον στο τέρμα της Ευαγγελιστρίας στην Καλαμάτα, δηλώνει ευθαρσώς “Βερσαλλίες”, με τον αυτοσαρκασμό και το χιούμορ που διακρίνει τους ιδιοκτήτες του.


Το Μαγειρείον “Βερσαλλίες” ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 έχει ήδη κατακτήσει όλους τους φαν του σπιτικού φαγητού. Μέσα στον καταιγισμό των σουβλατζίδικων και του έτοιμου και πρόχειρου φαγητού, οι “Βερσαλλίες” μοιάζουν με γαστρονομική όαση!

Στο ιστορικό κτήριο του 1922, στον συνοικισμό των προσφυγικών της Καλαμάτας, βρήκαν ο Γιάννης Κούμανης και η σύζυγός του Μαρία, τον ιδανικό χώρο για να τον μετατρέψουν σε ένα αυθεντικό μαγειρείο με παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, με αγνά φρέσκα υλικά κατευθείαν από τους παραγωγούς, στο πιάτο σας.

Παραδοσιακό φαγητό με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, χειροποίητες πίτες, διαλεχτά κρεατικά και ψάρια, φρέσκα λαχανικά από τη λαϊκή, σιγομαγειρεύονται στον ξυλόφουρνο, μελώνουν, και έρχονται στο μεσημεριανό σου τραπέζι.

Την Πέμπτη αργά το μεσημέρι βρεθήκαμε στις “Βερσαλλίες” και δοκιμάσαμε τη σπιτική του κουζίνα, δια χειρός και εμπνεύσεως Γιάννη Κούμανη, με τη συνδρομή της γρήγορης ομάδας του.
Κεφτέδες με σάλτσα και βασιλικό, κουνουπίδι γιαχνί με σέλινο, μπακαλιάρο τσιλαδιά-αυθεντική μεσσηνιακή συνταγή-, αρνάκι με πατάτες στον ξυλόφουρνο, δροσερή πράσινη σαλάτα με ροβίτσα, σιτάρι, σπανάκι και ρόκα.

Όλα είναι φρέσκα και καλομαγειρεμένα, τίποτα κατεργασμένο, τίποτα περιττό και πρόχειρο. Άλλωστε και η φιλοσοφία του Γιάννη Κούμανη είναι αυτή, όλα φτιάχνονται επί τόπου, πάντα φρέσκα, και όλα εξαντλούνται με το που θα βγουν από το φούρνο, γι’αυτό και οι “Βερσαλλίες” λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Καθημερινά παρασκευάζονται 13 με 15 πιάτα ημέρας, ενώ το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή, την έμπνευση και τα κέφια του Γιάννη Κούμανη!

Βεβαίως, από την κουζίνα δεν λείπουν και “πειραγμένες” συνταγές, καθώς ο αεικίνητος και ανατρεπτικός Γιάννης Κούμανης δεν σταματά να πειραματίζεται και να δημιουργεί νέες γευστικές απολαύσεις.

Σαλιγκάρια με σκόρδο και δεντρολίβανο, γεμιστά πορτομπέλο με φακές και σως ταχίνι, κανελλόνια γεμιστά με καγιανά, μέχρι και καπνιστή πέστροφα από το Καστόρι Ταϋγέτου, αποτελούν το “πάντρεμα” της παράδοσης με τη μοντέρνα εκδοχή της νέας ελληνικής κουζίνας, απογειώνοντας τα πιάτα, και προσφέροντας νέα γευστική εμπειρία σε όσους τα δοκιμάσουν.

Ο χώρος με την ανοιχτή κουζίνα του και τη λιτή και απέρριτη διακόσμησή του μοιάζει να βγήκε από ελληνική ταινία, με τον “Ζήκο” πρωταγωνιστή. Το Μαγειρείον “Βερσαλλίες”, δεν έχει τίποτα πολυτελές, ακριβό ή ντιζαϊνάτο, τίποτα για τις εντυπώσεις, αφού η αξία του είναι στο σπιτικό φαγητό και στην αυθεντικότητα του χώρου, τον οποίο δεν “πείραξαν” ο Γιάννης και η Μαρία καθώς ήθελαν να παραπέμπει σε παραδοσιακό μαγειρείο.

Γρήγορο σέρβις, άψογη εξυπηρέτηση, προσιτές τιμές, ενώ κρασί, τσίπουρο ή μπύρα συνοδεύουν τα απολαυστικά πιάτα. Το μαγειρείον “Βερσαλλίες” έχει κατακτήσει ήδη φανατικό κοινό, από φοιτητές, νεαρά ζευγάρια, εργαζόμενους που κάνουν launch break εκεί, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες που νοσταλγούν τις παλιές εποχές και τη γνήσια ελληνική κουζίνα.
Τις Κυριακές δε, γίνεται το αδιαχώρητο, με το μαγαζί γεμάτο κόσμο όλων των ηλικιών, θυμίζοντας περισότερο οικογενειακή σύναξη.


Και delivery κατευθείαν από τις “Βερσαλλίες”

Το Μαγειρείον “Βερσαλλίες” φέρνει τώρα το σπιτικό φαγητό στο σπίτι ή στο γραφείο σας!

Ο Γιάννης Κούμανης και η Μαρία, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής, και στην απαίτηση των πελατών τους για σπιτικό φαγητό διανέμουν το ζεστό φαγητό τους και στο σπίτι ή στο γραφείο σας, σε όλη την Καλαμάτα.

Καθημερινά μετά τις 12.00 και μέχρι τις 16.00 το φαγητό των Βερσαλλιών έρχεται σε εσάς κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο των Βερσαλλιών, στην πιο γρήγορη διανομή της πόλης!

Για όσους δεν το’χουν με τη μαγειρική και νοσταλγούν το σπιτικό φαγητό της μαμάς, αλλά και για όσους δεν έχουν χρόνο για μαγειρέματα, οι “Βερσαλλίες” είναι εδώ. Τρως γρήγορα, ποιοτικά και οικονομικά!

Πηγή: MESSINIA LIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.