Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019

Η ελληνική συσκευασία για τα αβγά που φυτεύεται και βλασταίνει


Στην εποχή μας, που έχουμε πλέον καταλάβει ότι η χρήση πλαστικών συσκευασιών πρέπει να καταργηθεί πλήρως, ένας σχεδιαστής στη Θεσσαλονίκη πηγαίνει τις οικολογικές συσκευασίες ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας τους «δεύτερη ζωή». Μας ενημέρωσε η ΜΑΡΩ ΣΕΝΕΤΑΚΗ και το OLIVEMAGAZINE.GR, με στοιχεία από το GEORGEBOSNAS.COM.


O βιομηχανικός σχεδιαστής Γιώργος Μπόσνας έχει φτιάξει μια καινοτόμα συσκευασία ΑΒΓΩΝ, που αποτελείται από καθαρισμένο χαρτοπολτό, αλεύρι, άμυλο και βιολογικούς σπόρους. Το καλύτερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση των αβγών, η συσκευασία αντί να πεταχτεί ή να ανακυκλωθεί, μπορεί να φυτευτεί στο έδαφος και να βλαστίσει, δίνοντας φακές!

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο protothema.gr, «η ιδέα προέρχεται από τη δημιουργία μιας νέας εναλλακτικής συσκευασίας, που δεν χρειάζεται να ανακυκλωθεί για να βοηθήσει το περιβάλλον». Μέσω της έρευνάς του λοιπόν, διαπίστωσε ότι οι φακές που αναπτύσσονται αυξάνουν τη γονιμότητα του εδάφους λόγω της ικανότητάς τους να καθορίζουν το ατμοσφαιρικό άζωτο μέσω της οζώδους ρίζας τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συνδυάσει τους σπόρους και το χαρτί στη συσκευασία του biopack του.

Μόλις το biopack φυτευτεί, χρειάζονται 30 ημέρες για να βλαστήσει, επιτρέποντας στους χρήστες να αποκομίσουν τα οφέλη από τον τρόπο αειφόρου συσκευασίας ταχύτερα από τις παραδοσιακές μεθόδους ανακύκλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.